Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári ribizlis kardinális szelet

Nyári ribizlis kardinális szelet
Nyári ribizlis kardinális szelet
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi klasszikus, amit akár otthon is elkészíthetünk, ha van rá egy szabad féldélutánunk. Csak csináljunk neki előre helyet a hűtőben!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík.
  2. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsákba töltjük, és 3 csíkot húzunk a fehérjecsíkok között kihagyott sávokba.
  3. Először 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percet, majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük.
  4. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik.
  5. Egy szűrő segítségével átpasszírozzuk a ribizliszószt, hogy selymes legyen, majd hideg vízbe állítva lehűtjük.
  6. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a lehűtött ribizliszószt is, és alaposan elkeverjük.
  7. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit.
  8. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 412
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös kardinális

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
tojásfehérje 6 db
cukor 24 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 40 g
piros ribizli 50 dkg
cukor 4 ek
habtejszín 5 dl
porcukor 75 g