Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári saláta tonhalas öntettel

Nyári saláta tonhalas öntettel
Nyári saláta tonhalas öntettel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma ebédre egy könnyű, frissítő ebédre vágytam. Kaptam egyik ismerősömtől egy csomó gyenge salátát és újhagymát. Így elkészítettem ezt a vitaminbombát ezeknek a friss, zsenge zöldségek felhasználásával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A fejes salátát összetépkedjük, és egy mély salátástálba tesszük.
  3. A kígyóuborkát, a paradicsomot, a paprikát, a retket feldaraboljuk, és a salátához tesszük.
  4. A kapribogyót leszűrjük, és ezt is a salátástálba rakjuk.
  5. A hagymákat karikára vágjuk, és ez is mehet a salátához.
  6. Az öntethez a petrezselymet apróra vágjuk.
  7. Egy tálkába tesszük a felaprított petrezselyemzöldet, hozzátesszük a tejfölt, mustárt, a kicsavart citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
  8. A tonhalat kiskanállal apró darabokra szedve az olajjal együtt az öntetbe tesszük. Elkeverjük. Ha kell, utána ízesítünk.
  9. Az öntetet ráöntjük a salátára, és összeforgatjuk.
  10. Így tálaljuk, ezt a friss, könnyű nyári salátát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tonhalas saláta, zöldséges tonhalsaláta, tonhalas zöldségsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
fejessaláta 1 db
retek 5 db
paradicsom 30 dkg
kígyóuborka 35 dkg
tv paprika 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 citromból nyert
kapribogyó 50 g
újhagyma 5 közepes db
mustár 1 ek
tejföl 20 dkg
fekete bors 1 kk
2 tk
cukor 1 ek
tonhalkonzerv 16 dkg