Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári tökleves

Nyári tökleves
Nyári tökleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc nyári levesem, langyosan a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt besózzuk.
  2. A 1/2 fej hagymát apróra vágjuk.
  3. A zsiradékot  megmelegítjük, beletesszük a hagymát és a lisztet, világos zsemleszínüre pirítjuk (vigyázzunk, hogy ne égjen meg).
  4. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl vízzel.
  5. Hozzáadjuk a kicsavart tököt és a kaprot, összekeverjük.
  6. Felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük az ág borsikafüvet.
  7. Miután felfőtt megkóstoljuk, és utánasózzuk, ha szükséges. 8-10 percig főzzük.
  8. A tejfölt egy kis forró levessel elkeverjük, hozzáadjuk a többihez, felforraljuk.
  9. Ízesítjük ecettel, cukorral, borssal.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 16 188
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bellatorta

Mióta szakács: 2012.07.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros tökleves, tejfölös tökös leves kaporral, borsikafüves tökleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

138
közönséges tök 50 dkg
vöröshagyma 0.5 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
tejföl 1 dl
kapor 0.5 csokor
borsikafű 1 szál
cukor 1 ek
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l