Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári töltött káposzta

Nyári töltött káposzta
Nyári töltött káposzta
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkahelyen ugyebár az emberlánya szörnyen éhes szokott lenni. Nos, az én kedves kolléganőm egyszer bejött szabiról, meglátogatott bennünket a drága...és hozott egy szép adagot ebből a bizonyos nyári káposztából, amit én akkor ettem először...Mondanom sem kell, fantasztikus élményben volt részem, és nem csak az éhség miatt :-).
Kicsit továbbfejlesztettem, több kapor, több paradicsom, no meg az egres, amitől egyedi lesz ez az étel...ja és azt sem mondhatom, hogy egy kalóriabomba :-)


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és leforrázzuk.

  2. A maradék káposztát vékonyra metéljük.

  3. Hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és a mosott rizzsel összekeverjük, kicsit kevergetjük, és felöntjük 1 dl vízzel, melyet ízesítünk sóval, borssal, majorannával.

  4. Felforraljuk, és hagyjuk a rizsszemeket kicsit megduzzadni.

  5. A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, a tojással és a fűszerekkel (só, bors, pirospaprika).

  6. A kész tölteléket betöltjük a káposztalevelekbe.

  7. A lábosba kevés olajat teszünk, és a savanyú, valamint a vágott friss káposzta felével kibéleljük.

  8. Ráhelyezzük a töltelékeket, és befedjük a maradék káposztával.

  9. Megszórjuk a vágott kaporral, a babérral, egressel, és az egészet nyakon öntjük a sűrített paradicsommal, majd felöntjük meleg vízzel, rálocsolunk kevés olajat, és készre főzzük (néha rázogassuk meg).

  10. Amikor megpuhult, a töltelékeket óvatosan kivesszük, és az aprókáposztát berántjuk, majd visszahelyezzük a töltelékeket.


 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 41 957
elküldve: 3
receptkönyvben: 226
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött káposzta édeskáposztából egressel, pikáns töltött káposzta egressel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Biga
Gabó / Biga Sat, 2014-07-19 16:41

Ma én is ezt készítettem el, igaz füstölt szalonnára tettem, és kapott egy kis füstölt csülköt is, mert a füstölt hús nálunk elengedhetetlen a töltött káposztához, izgatottan várom mit szól hozzá a család :)

425
káposzta 1.5 kg
savanyú káposzta 50 dkg
darált sertéshús 50 dkg
rizs 15 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 3 kk
majoranna 2 kk
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
egres 12 dkg
passzírozott paradicsom 3 dl
napraforgó olaj 4 ek