Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári töltött káposzta 2. - egyszerű

Nyári töltött káposzta 2. - egyszerű
Nyári töltött káposzta 2. - egyszerű
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük, sokáig elég kettőnknek, de ha vendég jön, hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a husit összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, vegeta, fokhagymapor), az előzőleg megfőzött rizzsel, illetve az apróra vágott hagymával, és hagyjuk egy pár órát a hűtőben pihenni.
  2. A  káposztát akkora forró vizes lábasba tesszük, hogy ellepje a víz, és leszedegetjük a leveleit. Ha később a tekerésnél repedezik, visszatesszük forró vízbe.
  3. Ügyesen betekerjük a káposztalevelekbe a húst, és a lábosban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alá egy csokor friss kaprot helyezünk.
  4. Amikor félig megfőtt, beleöntjük a paradicsomlevet is, majd készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 335
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csabi bp.

Mióta szakács: 2010.03.21.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos töltött káposzta, töltött káposzta paradicsommal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malna58
malna58 Sat, 2012-01-21 09:35

Hogy kinek mi a hagyományos az attól függ h. hol él ... Nem de Zsuzsanna...?!
Mi pedig ezt szeretjük jobban....
Ez olyan beszólás szerű volt... persze ha meg se főzzük akkor ugye nehéz megszeretni.... De ez nem baj, csak nem kell a negatív megszólalás... egyszerüen ne főzdd meg...no ennyit a tájjellegű ételekről...
Az én családom mindegyik fajtát szereti és főzöm is ... Nem csak a szerinted 'hagyományosat'

Ha én írtam volna a receptet akkor bántott volna a stílusod..:)

Ennek is van többféle változata...
Engem egy nagyon híres Pesti étterem szakácsa nyúzott h. mi a titka és tanítsuk meg rá...

A recepthez hozzászólva én nem teszek semmibe lassan vegetát.. ebbe se kell... bízzunk a jó minőségű alapanyagokba... és nem fokhagyma por ...hanem fokhagyma és a rízst se főzzük meg, hiszen amig főzzük a káposztát megfő együtt..... és ha lehet egy kis zöld paprikát is vágok bele...
....a borsikafű valóban nagyon jó, v. egy kis füstölthús bele.... és bővebben a paradicsom...
egy másik Zsuzsanna

zsuzsamama
zsuzsamama Thu, 2011-03-31 15:36

Bocsi!
Javítok az utolsó moindatomon: nem a paradicsomos töltött káposztát, hanem a paradicsomos töltött paprikát szeretjük.
Elnézést a téves írásért.

zsuzsamama
zsuzsamama Thu, 2011-03-31 15:32

Eza paradicsomos töltött káposzta biztosan a Nyírségből való.
Én ezt nem főzöm meg, mert sokkal jobban szeretjük a hagyományos töltött káposztát.
Nagyon szeretjük a paradicsomos káposztát, vagy a paradocsomos töltött káposztát.
Ge ízlések és .....különbözőek.

sztella
sztella Mon, 2010-08-16 09:12

Ma ez lessz ebédre nagy kedvenc .Próbáljátok ki hogy tesztek bele egy kis borsikafüvet isteni ízt ad .

dorina5
dorina5 / dorina5 Mon, 2010-07-05 20:49

A káposzták közé ha olyan hangulatban vagyunk és szeretjük , füstölt kolbász karikákat teszünk,és egy kis füstölt szalonnát is. A tetejére friss paradicsomkarikákat halmozok, és 100%-os paradicsomlével öntöm fel. Bográcsban is bátran odatehetitek, de le kell fedővel takarni.

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Fri, 2010-07-02 08:40

Nem tudom,ki hogy van vele,de nálam a jó töltöttkápi biztos,hogy savanyú káposztából készül...Ízlések és pofonok...egyébként guszta:)

csabi bp.
Csabi bp. / csabi bp. Fri, 2010-07-02 12:26

A savanyú a legjobb télen az biztos mivel nincs édeskáposzta,de ki enne savanyút nyáron de egyébként ízlések és pofonok valóban.

kh
Jahin / kh Fri, 2010-07-02 09:50

Részemről elmentettem,a nagymamám főzött ilyet régen nyáron új káposztából,plusz még csíkokra vágva tette bele a maradék káposztát,amit nem tekert be.Nagyon finom ,csombor is került bele.Üdv.:Hajni

538
káposzta 1 közepes fej
darált sertéshús 50 dkg
sűrített paradicsom 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej