Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári újkrumplileves krinolinnal és zöldbabbal

Nyári újkrumplileves krinolinnal és zöldbabbal
Nyári újkrumplileves krinolinnal és zöldbabbal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kánikulaidőben jólesik a könnyű leves, nem volt nehéz kitalálni ezt a variációt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A levest nem rántottam, nem habartam, de ízlés szerint természetesen lehet. A kánikulára való tekintettel a tejfölt külön tálaltam hozzá, így igazán könnyű és friss maradt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Egy kisebb lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpörgetjük benne a krumplikockákat. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, és majdnem készre főzzük.
  3. Ekkor hozzáadjuk (én fagyasztottat használtam) a zöldbabot, és a karikára vágott krinolint. Addig főzzük mérsékelt hőmérsékleten, amíg megpuhul a zöldbab. (Ha frissből készítjük, akkor a krumplival tesszük fel főni.)
  4. A petrezselyemleveleket tépkedjük, és hozzákeverjük a leveshez.
  5. Kis tálkában tejfölt kínálunk hozzá, és igény szerint friss kenyeret.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 551
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

újkrumplileves krinolinnal, krumplileves zöldbabbal, zöldbabos krumplileves krinolinnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
újkrumpli 0.5 kg
krinolin 10 dkg
zöldbab 10 dkg
ételízesítő 1 ek
vaj 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl