Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári vega almaleves szederrel

Nyári vega almaleves szederrel
Nyári vega almaleves szederrel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári apró almát nyersen annyira nem szeretjük, de levesnek kitűnő... A recept vegetáriánus, de elkészíthető hagyományosan tejszínnel is. Ehhez a leveshez felesbe kókuszvirágcukrot használok, az íze miatt kedvelem, de ha nincs, helyettesíthető nádcukorral vagy édesítővel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. A szedret megmossuk.
  2. A fűszereket és a nádcukrot, az almát 1 liter vízzel elkeverjük, és feltesszük főni egy fazékban. Mikor az alma puha, kiszedjük, és pürésítjük.
  3. A fennmaradó vízbe dobjuk a szedret, édesítjük ízlés szerint, és puhára főzzük (6-8 perc) majd hozzáöntjük az almapürét is, tovább főzzük lassú tűzön.
  4. A dobozos kókusztejsűrítmény ehhez a leveshez a legjobb, ezt elkeverjük a liszttel és 1 dl vízzel, majd a leveshez adjuk, 5 percig hagyjuk lassú tűzön forrni.
  5. Hidegen tálaljuk, ilyenkor szórhatunk még rá díszítésnek pirított kókuszreszeléket is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vega gyümölcsleves, almakrémleves vegán, szedres almaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
alma 0.5 kg
szeder 15 dkg
nádcukor 15 dkg
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 1 db
gyömbér 1 teáskanál
kókusztej 2 dl
rizsliszt 2 dkg