Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári zöldbabsaláta

Nyári zöldbabsaláta
Nyári zöldbabsaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron gyakran készítünk a grillvacsorákhoz különféle salátákat. Ez az egyik remekmű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló nyári vacsorasaláta, de kínálhatjuk grillhúsok mellé is köretként.
Reszelt sajtot is tehetünk rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk és feltesszük főni vegetás sós vízben.
  2. Addig főzzük, amíg majdnem puha, kissé ropogós nem lesz. Amikor megfőtt, leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Közben a mustármártást elkészítjük. A mustárt kikeverjük az olívaolajjal krémesre, fűszerezzük egy csipet sóval, borssal és cukorral vagy pár csepp édesítővel és hozzáöntjük a citromlét.
  4. A kihűlt zöldbabot salátástálba tesszük, hozzáadjuk a kockára vágott  paradicsomokat és ráöntjük a mustármártást. Hűtőben pihentetjük legalább  fél órát.
  5. Tálaláskor vágott petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 450
elküldve: 3
receptkönyvben: 228
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamma mia

Mióta szakács: 2009.04.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldbabsaláta, paradicsomos zöldbabsaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

173
zöldbab 1 kg
paradicsom 6 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
dijoni mustár 2 ek
olívaolaj 4 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint