Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva

Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva
Nyári zöldségek csirkeszárnnyal rakva
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott egytál. Milyen legyen is az? Irány a kert, és meglett az eredmény.:-)

Sok finom nyári zöldség a kertünkből rakott módon elkészítve, finom csirkeszárnnyal együtt sütve és tálalva. Az étel kellemes ízű, nyári ízű, színes, illatos rakott ebéd, laktató, mégsem nehéz étel.

Készíthetjük más zöldségek együtteséből is (karfiol, brokkoli, zöldborsó, kukorica,stb.).

Mindenki próbálja ki, aki szereti az ilyen jellegű ételeket.:-)

Aztán természetesen lehet variálni, rengeteg féle zöldség létezik még, vagy épp a család ízlésének megfelelően jó azt még változtatni, akár a fűszerezést is.:-)

A burgonya kissé laktatóbb étellé teheti.

A hús lehet szeletelt , fűszerezett csirkemellfilé is, azzal is fantasztikus lehet.

Sőt :  filézett halszeleteket is tehetünk rá.:-)

Érdemes próbálni ezt a kigondolt változtatot is, és aztán úgy, ahogy az elkészítő és családja szereti, variálható.:-)

Jó próbálkozást kívánok, és jó étvágyat! :-D

Uborkasalátával v. paradicsomsalátával tálalva ( is ), nagyon finom.:-))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű nyári leves, finom bor az étkezés után vagy idény gyümölcsből szörp, ásványvíz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba beletesszük a felkockázott bébi cukkinit, a paradicsomot kicsire felkockázva, magos leve nélkül és lehéjazva, a felkockázott zöldpaprikát, a csokor finomra vágott petrezselymet, a szárzeller zöldjét, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a kicsumázott és felkarikázott pepperonit, a felkarikázott sárgarépát, a felkarikázott paszternákot, sót és őrölt borsot, rozmaringot, alaposan összekeverjük, beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, az olívaolajjal  meglocsoljuk.
  2. A mosott csirkeszárnyakat a fűszeralappal alaposan bedörzsöljük.
  3. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk tisztítás után.
  4. A zöldségekre tesszük a nagyobb kockákra vágott burgonyát, kicsit sózzuk a tetejét, és ennek a tetejére kerül a fűszeres csirkeszárny egymás mellé téve,  alufóliával lefedjük, az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 160-170 fokon 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. (A friss zöldségek levet engednek, ezért nem kell alá semmilyen húslé, alaplé, víz.)
  5. Tálaljuk magában vagy friss salátával, akár fejes, akár uborka, akár paradicsom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tepsis zöldségek csirkeszárnnyal, Rakott nyári zöldségek csirkeszárnnyal, tepsis csirkeszárny zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1005
olívaolaj 2 ek
cukkini 2 db
paradicsom 4 db
tv paprika 6 db
petrezselyem 1 csokor
halványító zeller 4 közepes szár
póréhagyma 4 db
pepperoni 3 db
fokhagyma 1 fej
sárgarépa 7 db
pasztinák 2 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 1 kg
rozmaring 4 szál
csirkeszárny 16 db
szárnyas fűszerkeverék 30 g