Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyárias kevert zöldbab csőben sütve

Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
Nyárias kevert zöldbab csőben sütve
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is saját kútfőből származik! Imádom a zöldbabot, most van itt a szezonja - télen fagyasztottból is lehet ugyan készíteni -, s valami nem megszokottat szerettem volna készíteni, viszont valami nagyon finomat! Sikerült mindkét kívánságomat megvalósítani, mert rettenetesen finom lett! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl macerás! 

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a masszához

ajánlat

Ha másnap nem szeretnénk főzőcskézni, akkor is érdemes dupla adagot készíteni, mert melegítve (mikróban vagy lefedve sütőben, hogy ne piruljon a teteje tovább) is nagyon finom, már jól összeértek az ízek! Sőt, még harmadnap is finom, feltéve, ha marad belőle, mert nagyon tud fogyni!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. Ezzel kezdtem: a megtisztított, nem túl apró darabokra vágott zöldbabot, a szintén megtisztított sárgarépákat (nem aprítom ekkor még fel) kettévágjuk, megmossuk.
  2. Egy lábasba tesszük a zúzott fokhagymákkal, ételízesítővel, sóval, felengedjük hideg vízzel, s puhára főzzük.
  3. Majd leöntjük róla a vizet, s hagyjuk kihűlni.
  4. Míg hűl a bab és a répa, elkészítjük a masszát, amivel össze fogjuk keverni őket. Kivajazunk egy 20x31 cm-es jénai tepsit, a maradék vajat majd a felhasználjuk a babos elegyhez.

Hozzávalók a masszához

  1. Egy tálba - amibe majd belefér minden – beleöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, a sót, borsot beleszórjuk, a fokhagymát hozzányomjuk, s ezeket alaposan összekeverjük.
  2. Ezután jöhet bele a káposztareszelőn lereszelt virsli, a trappista sajt, a Karaván sajt fele (a sajtokat is a káposztareszelőn reszeltem most), s az egészet összekeverjük, félretesszük, amíg teljesen kihűl a bab és répa.
  3. Ha kihűltek, ekkor aprítjuk fel a répákat (én hosszában félbevágtam, majd karikára, nem túl vékonyra, de nem is vastagra – az a karika, tulajdonképpen félkör lesz). Így a babot, répát hozzáöntjük a masszához, a maradék vajat pici darabokban beletesszük, majd finoman összekeverjük az egészet, szép egyenletesre, beleöntjük a kivajazott jénaiba, elegyengetjük, hogy ez is egyenletes legyen, a káposztareszelőn lereszelt Karaván sajttal megszórom a tetejét (ez nem úgy olvad, mint a Trappista, hogy egyenletesen befedi mindenhol a tetejét, nem olyan folyós, terjedős fajta), s mehet be a sütőbe!
  4. Először 200 fokra állítom, majd 10 perc után leveszem 150 fokra, alsó – felső sütéssel, s készre sütöm, hogy olyan szép színű legyen a teteje! Nem kell neki hosszú idő! Ha kész, kiveszem a sütőből – nem szabad elfelejteni a sütőt kikapcsolni, lezárni! Picit állni hagyom!
  5. Tetszés szerint lehet szeletelni! Nem hatalmas adag – igaz, attól is függ, kinek, mekkora a befogadóképessége, persze, egy nagyobb létszámú családnak lehet duplázni az adagot (így minden hozzávalóból)!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x31 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 571
elküldve: 4
receptkönyvben: 110
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis sajtos zöldbab, csőben sült sajtos zöldbab, zöldbab csőben sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2015-08-10 12:32

Kedves Marti48! Egyáltalán nem körülményes, csak megfőzöd, amit kell, a masszának valókat összekevered, majd a kihűlt babot és répát összekevered a masszával! Ennyi! Én csak részletesen írtam le, úgy szeretem írni a receptjeimet, de olvasd el újra, s meglátod, egyszerű nagyon!
Szerintem, próbáld ki! :)

Üdv.: Judit

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-08-10 13:32

Kedves Judit,

ki fogom probalni, mert nagyon tetszik. A "zöld"babot mi is nagyon szeretjük, a repat is. Jo kis nyari eteknek igerkezik! :)

Üdvözlettel: Marti

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2015-08-10 22:12

Kedves Márti!

Örülök, hogy így döntöttél, hidd el, nem fogod megbánni! :)
Majd írd meg, hogyan ízlett a családnak!

Üdvözlettel: Judit

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-08-11 14:55

Megirom! Es ez uton gratulalok a sikeres belepeshez "a fözös-clubba"!

Üdvözöllek, Marti

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2015-08-11 18:07

Köszönöm szépen! :)
Nagyon várom a véleményed! :)

További kellemes időtöltést kívánok: Judit

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-08-12 07:18

Nagyon lassan töltik fel a beküldött recepteket........! Vajon meddig kell várnom, hogy a többi is itt legyen.....?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2015-08-12 13:57

Kedves JUDYTH59!

A beérkezett recepteket szerkesztőink átnézik, a feldolgozás ideje az új receptek mennyiségtől függ, akár 5-6 napig eltarthat.

Köszönjük a türelmedet!
Üdv:
Kata

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-13 09:50

Kedves Kata!

Köszönöm a tájékoztatást, bár ezzel én tisztában vagyok, de kedves Tőled! :)

Üdvözlettel: Judit

693
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3 dl
füstölt virsli 20 dkg
tejföl 330 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
teavaj 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd