Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyárson sült sörös malac

Nyárson sült sörös malac
Nyárson sült sörös malac
300 perc / előkészület: 60 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron szoktuk elkészíteni családi összejöveteleken, odafigyelést igényel, de viszonylag könnyű elkészíteni. Szükséges hozzá még egy pezsgős vagy boros üveg.
Vegyünk belezett malacot, egyszerűbb, mint kínlódni a belsőségek kiszedésével.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Vörösborral, hagymás tört burgonyával, párolt káposztával, savanyúságokkal ajánlom családi összejövetelekkor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a malac ki van belezve, tisztítva belülről, akkor a hasánál kell felvágva lennie. Hasán keresztül fűszerezzük, dörzsöljük be a malac hasát amennyire csak tudjuk. Olajjal vagy sertés zsírral kenjük meg belül, ne száradjanak meg a fűszerek. Egy pezsgős vagy boros üveget, aminek az alját letörtük, vízszintesen belehelyezzük a malac belsejébe. Ez azért szükséges, mert sütés közben az üvegnek hála, nem deformálódnak a bordák annyira. És azért kellett eltávolítani az alját, hogy a nyárs át tudjon menni az üvegen keresztül. Hasát összevarrjuk, vagy tűzdeljük szalonna csíkokkal. Egy napot állni hagyjuk, hogy a nyers hús felvegye a fűszereket.
  2. Másnak feltűzzük a nyársra, és parázs alatt sütjük folyamatosan forgatva. Szalonnát egy húsvillára szúrunk, és sörbe mártogatva kenegetjük folyamatosan a malac külsejét, nem csak az íz miatt tesszük ezt, ez részben meggátolja, hogy a bőr hólyagosodjon. Ha mégis hólyagosodna, még az elején bökjük ki, igy nem ég meg. Ha megsült, részeire vágjuk a malacot.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 647
elküldve: 2
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nyárson sült malac, egyben sült malac, malac nyárson sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbibarbi
barbibarbi Wed, 2016-08-10 11:30

Kedves Richárd,
szeretnék érdeklődni, hogy megrendelésre nem vállalsz sütést? Nagyon köszönöm!

2112
süldő malac 20 kg
füstölt szalonna 250 g
sör 500 ml
250 g
bors 2 ek
majoranna 4 ek
köménymag 2 kávéskanál
fokhagyma 6 gerezd
kakukkfű 3 ek
mangalica zsír 3 ek