Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel

Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel
Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs... Nyáridőben gyakran grillezünk, és ez egy a férjem által elkészített, bevált variációkból.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Salátát, barna kenyeret kínálunk hozzá. Én most ún. rác salátát készítettem és tzatzikit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésfilét vastag karikákra felvágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, majd a cukkinit, padlizsánt felkarikázzuk. A gombákat félbe, a hagymát 4 gerezdre vágjuk. A koktélparadicsomokat egyben hagyjuk. A vékony mangalica szalonna szeleteket és a paprikát méretben a többi hozzávalóhoz igazítva kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy keverőtálban a húst, a cukkinit, padlizsánt, gombát, paprikát kanállal lazán összedolgozzuk az olívaolajjal, a mustárral, az apróra kockázott fokhagymával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, lefedjük. Pár órára hűvös helyre tesszük - minél tovább, annál jobb.
  3. Elkészítjük a nyársat. Ízlés szerint lehet összeállítani, fontos, hogy a szűzérme karikák alá szalonna szelet kerüljön.
  4. Parázs felett meggrillezük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 894
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzérme nyárson sütve zöldségekkel, szűzérme nyárson

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-09-24 13:38

Kedves Witch!

Mi is nagy barany-baratok vagyunk, latod mi meg ezt nem probaltuk ki! Azonkivül nem vetjük meg a serteshust sem, mint sokan (nem Angliaban, v. Amerikaban elsz?) A legjobb baratnem Amerikaban el es ö Sem nagyon kultivalja a disznohust, "mert zsiros"... Üdv.: Marti :)

witch
witch / witch Tue, 2013-09-24 14:21

Kedves Marti!
Hat, ha ettel mar finomat a un. sish kebab az! Itt is fent van az a recept, ahogy
en keszitem, Kornel toltotte fel.
Amerikaban elek es en inkabb baromfi parti vagyok, de a parom imadja a sertest.
Karajt meg szuzpecsenyet keszitek gyakrabban, mert az nem olyan zsiros.
Az amerikaiaknak a steak az statusz szimbolum, amiert draga, pfffttt engem
az erdekel, hogy amennyire lehet inkabb egeszseges legyen.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-09-24 19:22

Hüha, ezt mindjart meg is nezem kedves Witch! Voltam egyszer Amerikaban egy jo nagy (privat) körutazason, es persze Texasban mit is ehettünk volna, mint egy hatalmas T-bone-steak-et!... Isteni volt, mast nem mondhatok... A baromfi es a barany nalam is elsö helyen all, de ettöl azert szivesen eddegelem a sertesböl keszült eteleket is, mindegyiknek mas-es-mas az aromaja, es ezt a valtozatossagot igen kedvelem. Ha jol emlekszem, holnap lehozzak az itt fözött csontlevesemet karaj es egyeb kicsit Husos sertescsontbol - nagyon fincsi lett, joooooooooooo sok zöldseggel, melyeket eleve nagyon nagy mennyisegben belefözök a huslevesekbe.

Üdvözöllek szeretettel - most "megyek" megnezni a Kebab-receptedet! :)
Marti

witch
witch / witch Wed, 2013-09-25 00:40

Kedves Marti!
Ugy jol laktam, mint a duda! Egy fuszal sem ferne belem. :o) Nagyon finom
ez a kis nyarson sult es elkeszitettem a rac salatat is hozza, YUMMY!
Koszi-koszi ezt a szuper receptet es milyen gyorsan keszen lett!
Igen-igen Texas arrol hires, hogy ott minden nagyobb. :o) A steak,
pedig nagyon finom, foleg a T-bone! A szam meg nagyon gyakran
hamarabb jar, mint ahogy kene, hehe. Persze nem minden amerikai
olyan, hogy steak-et eszunk steak-kel, mert meg kell mutassam, hogy
van penzem, sot! Akiket en ismerek szivesen kostoljak a foztomet, foleg, ha
valami magyar etel raadasul. Amugy en is minden evo vagyok, a
baromfi az ara miatt is szimpatikusabb es annyi kulonbozo etelt
lehet belole fozni, hogy egyszeruen nem tudom megunni.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-09-25 08:42

Kedves Witch!
Irtora örülök, hogy izlett a nyars, es a salata is!:):):) Megertelek, es nem is ertettem felre a steak-storyt, en a nemetekre azt szoktam mondani, hogy szerelmesek az autojukba. Pedig nem minden nemet az, de a legtöbb azert igen... Mosogatjak, törölgetik, porolgatjak, polirozzak, fenyesitik, --- stb.

Hetvegen vendegeink lesznek, az mar bizti, hogy csirke(!)aprolek levest keszitek sok zöldseggel.
En is nagyon szeretem a baromfit - itt is olcso Volt, (marmint N.o.-ban), de a sok ilyen olyan vész miatt (marha, sertes) felemeltek az arakat, mert mindenki azt vasarolt, es persze elfelejtettek visszacsökkenteni. Ja, megneztem a Konrad kebabjat, szuper! Eleve remek az oldala, köszi, hogy felhivtad ra a figyelmemet. Sokkal klasszabb receptjei vannak, mint a mi hires-nevezetes .... nem mondom ki --- !:) Üdv.: Marti

witch
witch / witch Wed, 2013-09-25 14:13

Kedves Marti!
Egyik finomabb, mint a masik!
De, jo hogy erted, itt mindig rakerdez mindenki: erted mire gondolok?
A parom elvicceli, mert o is megkerdezi es ha az a valasz, hogy igen
akkor azt mondja: mondd mar el nekem is, mert en nem tudom.
Jaj, az ilyen betegsegek itt is olyan gyakoriak, allitolag a baromfiak
tele vannak gyogyszerezve es azert nem betegek, na akkor most
mit egyunk? Mi azon gondolkodunk, hogy tartani disznot, csirket, de
varoson belul tilos es a szo szoros ertelemben vett tanyara nem
igazan koltoznek.
Most en is megneztem ujra azt a sish kebab receptet es mintha
at lenne irva, annyi hozzavalo van felsorolva. Az enyem egyszerubb
amerikanizalt valtozat, mert az itteni un. olasz salata ontet a pac.
Amugy tenyleg nagyon szuper recepteket toltott fel, az igaz.
Huh, az a masik "kedves" szakacstars nagyon kihuzta a gyufat
Nalad. :o) Tudom, hogy kire gondolsz.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-09-25 17:09

Kedves Witch!
Ertem en, hogy mire gondolsz, nem kell ezzel törödni! A legjobb, Amerikaban elö baratnem irta, hogy ha belsöseget vasarol, mindig megkerdezik töle a kasszanal, hogy ugyan mire hasznalja. Ö mindig "irul-pirul" -es sajat szavait idezve- "gyavan" azt valaszolja, hogy a cicaknak lesz kaja... A nemetek is finnyognak a belsösegtöl, de lass csodat, a gurman gazdagok NEM! Jo mi? Pont azok nyammognak, akiknek közeli ösei meg kaposztan es krumplin eltek... Hat, ezek a mai idök jellegzetessegei többek között... Rajta van a Te oldaladon is ez a sish Kebab? Megirnad nekem, h. Te hogy csinalod? Hat, kihuzta "a kedves" a gyufat nalam, az biztos, mert az en izlesemnek egy hiu alak, akiben nincs semmi szerenyseg, es az ilyen ferfiakat par tout nem szivlelem....:) Üdv.: Marti

witch
witch / witch Thu, 2013-09-26 00:04

Kedves Marti!
Amikor keszitettem a sish kebabot direkt megneztem, hogy van-e ilyen
etel itt es lattam a Kornel receptjet. Az enyem Betty Crocker's
szakacskonyvebol van, az volt az elso amit itt vettem es utana mar
nem volt megallas. Nagyon egyszeru, mert itt nem szeretnek gatyazni
a fozessel. Kell hozza 50 dkg baranyhus 2,5 cm kockara vagva, 1 dl
olasz salata ontet amiben pacolni kell minimum 6 orat, de nem tobbet
mint 24. Nyarsra huzni es kesz. A zoldsegeket kulon nyarsra rakjak
mert szerintuk nem lesz egyszerre kesz. Az pedig 1 fej voroshagyma,
1 db zold kaliforniai paprika es egy padlizsan. Amiben a hus pacolodott
azzal kenegetik ezt is meg a hust is sutes kozben. Viszont itt a fem
nyarsat kedvelik jobban, mert ahogy atforrosodik, suti a hust belulrol is.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-09-26 07:47

Kedves Wich, nagyon szepepen köszönöm a receptet, igy mar nem hangzik olyan bonyolultan, mint Kornelnal. Ki fogom probalni! Nekünk is fem nyarsaink vannak - ugyhogy semmi nem all egy jo kis probasütes utjaba... :) Üdv.: Marti

witch
witch / witch Mon, 2013-09-23 18:57

Kedves Marti!
A hus pacolas (minel tovabb, annal jobb) akar egesz ejszaka is lehet?
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-09-23 21:06

Kedves Witch!
Persze-persze! Most, hogy itthon vagyunk, ujfent megcsinaltuk. Butasag Volt tölem irni, hogy nem egy ejszakan at kell pacolni, mert mi is mindig igy csinaljuk, de akkor "gyorsa mentünk", es en ezt irtam le... Amit meg ajanlani tudok, hogy fele-fele alapon: sertes file, es csirkemell file, leven egyszerre puhulnak-pirulnak meg. Ezt itt probaltuk ki, es nagyon finom lett!
Üdv.: Marti

witch
witch / witch Mon, 2013-09-23 23:03

Kedves Marti!
Koszi a gyors valaszt! En ha grillezek, akkor baranyt meg csirkemellett keszitek es a csirke nem igazan fogy. Azert is tetszett meg a Te recepted, mert a sertesszuz is hamar megsul, hogy nekem miert nem jutott ez eszembe? Raadasul itt olcso, mert steak-et esznek steak-kel es a serteshusra ra sem hederitenek.
udv:witch

596
sertésszűz 80 dkg
cukkini 1 közepes db
padlizsán 1 kis db
gomba 6 közepes db
kápia paprika 1 db
paradicsom 6 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
mangalica szalonna 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint