Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyers céklasaláta Lizinka konyhájából

Nyers céklasaláta Lizinka konyhájából
Nyers céklasaláta Lizinka konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves, étkezésére nagyon odafigyelő erdőjáró hölgytől kaptam, még főiskolás koromban. Azóta csak így eszem savanyúságként a céklát. A családommal is megszerettettem. A gyerekem egyik kedvence! A férjem egyenesen imádja!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát alapos mosás és hámozás után a legkisebb lyukú reszelőn (dióreszelő) lereszeljük.
  2. Az almát egy nagyobb lyukú reszelőn héjasan lereszeljük, és összekeverjük a céklával.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot és az ecetes tormát.
  4. Egy pohárkában elkészítjük a cukros ecetet, ráöntjük a salátára.
  • elkészítettem: 43 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 657
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
394 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta, ecetes céklasaláta, almás céklasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evetke5Zappa
Evetke5Zappa Sat, 2014-03-29 16:03

Köszönöm szépen a receptet, jó ötlet. Megvariáltam: alma helyett almaecetet, cukor helyett pedig mézet tettem bele - mindkettőt ízlés szerint. Nagyon jó lett.

85
cékla 3 közepes db
alma 1 közepes db
ecetes torma 1 teáskanál
köménymag 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
ecet 1 kk
víz 3 evőkanál