Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyers mississippi mud pie

Nyers mississippi mud pie
Nyers mississippi mud pie
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mississippi mud pie = Mississippi sár pite. Az amerikai folyó sáros, egyenetlen partjáról nevezték el ezt a csokitortát. A Második világháború idején kísérletezték ki a háziasszonyok, mert egyszerű hozzávalói és technikája megkönnyítették az elkészítését. A magas csokoládé vagy kakaótartalma tették híressé később.

Sok munka van vele, de többszörösen megéri! Laktóz- és gluténmentes, paleo és nagyon kiadós! Nyári grillpartikra kitűnő!

hozzávalók / 12 adag

"Tészta"

Töltelék

Krém

ajánlat

Az eredeti Mississippi mud pie összetört csokis keksz alappal, vastag csokikrémmel és felvert tejszínnel a tetején készül, vagy vaníliás fagyival tálalják. Csokiba fulladás veszélye fennáll!

Szólj hozzá!

elkészítés

"Tészta"

  1. Érdemes egy egyszer használatos kerek tortaformát beszerezni, vagy sütőpapírral kibélelni egy kapcsos tortaformát. A tortát fagyasztva kell szeletelni, ahhoz egy erős férfikéz is elkél.
  2. A törökmogyorót és mandulát ledaráljuk.
  3. Konyhai robotgépben összedaráljuk a mazsolát a sóval, míg összeáll. Részletekben belekeverjük a ledarált törökmogyorót és mandulát, és együtt daraboljuk, míg összeáll. Kemény massza lesz belőle.
  4. A kibélelt tortaformába vagy fólia egyszer használatos formába kézzel ellapítjuk, hogy a forma szélére is álljon 5-6 cm magasan. Nem kell egyenletesnek lennie, ez adja a tradicionális formáját.
  5. Tegyük a mélyhűtőbe, míg a tölteléket és a krémet elkészítjük.

Töltelék

  1. Egy avokádó húsát kivájjuk, és a datolyával és mazsolával konyhai robotgépben csomómentesre pépesítjük.
  2. Hozzáadjuk a vizet és még pár percig turmixoljuk, hogy biztosan csomómentes legyen.
  3. Még egy avokádót kivájunk a héjából, és a püréhez adjuk. Összeturmixoljuk.
  4. A harmadik avokádó húsát is a pürébe vájjuk, és összeturmixoljuk.
  5. Az étcsokit gőzfürdő fölött felolvasszuk, és az avokádókrémbe keverjük.
  6. A törökmogyorós-mandulás-mazsolás "tésztába" öntjük, és elsimítjuk.
  7. 1 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Krém

  1. A vanília aromát és a mézet a kókuszkrémmel kikeverjük. Először villát kell majd használnunk, mert a kókuszkrém tömör, ragadós. Később habverőre válthatunk.
  2. A keverés megolvasztja majd a kókuszkrémet, de ez hozzájárul, hogy a méz elkeveredjen. Az avokádós töltelék tetejére öntjük, és a mélyhűtőben pihentetjük egy éjszakára.
  3. Mélyhűtőben tárolható hetekig.
  4. Mielőtt tálalnánk, 5 percre kivesszük a mélyhűtőből, és éles késsel szeleteket vágunk belőle. Ezért könnyebb egyszer használatos tortaformát használni, mert azt szétvághatjuk a tortával együtt, a kapcsos tortaformából papírral együtt kell kiemelnünk a tortát, és szeletelni.
  5. A tortát még fagyva tálaljuk, mert a vaníliás krém hamar megolvad.
  • tepsi mérete: 23x23x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 522
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paleo csokitorta, gluténmentes csokitorta, laktózmentes csokitorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
törökmogyoró 20 dkg
mandula 10 dkg
mazsola 15 dkg
1 késhegynyi
avokádó 3 db
étcsokoládé 20 dkg
datolya 25 dkg
mazsola 15 dkg
víz 2 ek
kókuszkrém 300 g
méz 2 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál