Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyers répatorta almával és mazsolával

Nyers répatorta almával és mazsolával
Nyers répatorta almával és mazsolával
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szénhidrátmentes diétám miatt nem eszek átlagos édességeket, ezért inkább saját magam készítek valamit, mert így tudom, hogy mit tartalmaz. Ez egy diétás és nagyon finom torta, mely minimális alapanyagokkal és időben elkészíthető. 

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A tetejére

ajánlat

Vegetáriánusok, fogyózók részére vagy bárkinek ajánlom, aki nem szereti az üzleti édességeket vagy a tartósított izéket, amiket desszert néven árusítanak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és almát lereszeljük, vagy mixeren aprítsuk fel.
  2. Rakjuk egy tálba, majd adjuk hozzá a mazsolát, vanília aromát, útimagfű héját, és keverjük össze.
  3. Simítsuk egy kerek (kb. 18 cm) tortaforma aljára. Ezután elkészítjük a csokibevonatot.
  4. 2 ek kókuszolajat (v. olívaolajat), 1 ek kakaóport összekeverünk 1 kk nádcukorral, és kikeverjük. Ezután vigyük fel a tortánk tetejére, 2-3 órára tegyük a hűtőbe, és már kész is.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répatorta, reform nyers torta, almás-mazsolás répatorta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2014-06-13 03:38

Kedves Kata!

Az útifű maghéj azt a célt szolgálja, hogy ne folyjon szét a massza, megduzzad, felszívja a nedvességet, így e célra még talán a chia magot ajánlanám, vagy az agar-agar port. De lehet, hogy egy kis zselatinnal is megoldható, ha van otthon.

kata0128
kata0128 Thu, 2014-06-12 16:20

És esetleg az útifű maghéjat mivel lehetne helyettesíteni?

71
sárgarépa 2 nagy db
alma 1 közepes db
narancslé 1 dl
mazsola 1 marék
útifű maghéj 1 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
kókuszolaj 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
nádcukor 1 teáskanál