Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker

Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker
Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egy fél fej bio káposztával állított haza. Ha bio cucc romlik meg nálunk, az válóok. Mivel már barnult, inkább csináltam vele valamit. És a káposztás ropogtatni való amúgy is rajta volt a bakancslistámon:). Az (új) aszalóm is dolgozni vágyott. Így a kecske is meg a káposzta is...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bárkinek, aki szereti. Nincs intenzív káposzta íze, ez kiszárad belőle, se cukkini, már amennyire egy cukkini tud intenzív lenni. Viszont nagyon könnyű, finom, ropogós sós, és egészséges. Kár, hogy a gyerekeim már messziről kiszagolják az egyébként szagmentessé vált káposztát belőle.

Uzsonnára, vagy ropogtatni kalcium-propionátos csipsz helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát gyorsan lereszeljük. (Elektromosan, és mivel az én gépem nem tökéletes, hagy benne nagyobb darabokat is. De én nem bántam.)
  2. Ugyanezt tesszük a cukkinivel is. Majd összekeverjük őket, és megsózzuk. Hagyjuk levet ereszteni, és ázzanak is benne. (Gondoltam, az mind jó, ami benne van, maradhat.)
  3. Megőröljük, félig csak, a lenmagot. Hozzákeverjük a leves zöldségekhez. (Így, külön írva.) Nem nyomkodjuk ki, maradjanak csak az enzimek!
  4. Bele só, bors, ízlés szerint (jajj, de utáltam anyukám "ízlés szerint" instrukcióját!) szóval kóstolgassunk:) Ugyanez a római vagy nem római köménnyel is. Szerintem ez utóbbiakból mehet bele bátran egyébként. Én rómaival próbáltam, mert a család nem szereti az egyszerűbbet. Aztán jól össze kell keverni, és kész is vagyunk a mocskos munkával.
  5. Aszalás! Hurrá! Dolgozhat a masina! Vagy légkeverésesben vagy anélküliben lehet szárítani. Amikor belesimítjuk a tálcába (figyelem, tapadásmentes lap vagy sütőpapír!), én egy lapocskával szeleteket is képezek, hogy amikor kész, csak törni kelljen a "perforáció" mentén. Aszalás 40 C fokon, kb. 12-18 óra. Függően attól, hogy milyen vastagra terítettük.
  • sütési hőfok: 40°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 312
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyHab

Mióta szakács: 2017.01.26.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ropogós, magos tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

104
káposzta 0.5 kis fej
cukkini 1 kis db
lenmag 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
római kömény 0 ízlés szerint