Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halász Jancsi bácsival 2010 04.29-én a Receptbazár Stúdióban elkészített receptünk.

hozzávalók / 4 adag

A pulykamellhez

A lapcsánkához (tócsnihoz)

A díszítéshez

ajánlat

Gyors, kiadós második fogás vagy vacsora. Mindenkinek szeretettel ajánljuk. 
Italajánlat: Badacsonyi Olaszrizling-Bényei pincészet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben vajon lepirítjuk, közben fűszerezzük (friss gyömbért reszelünk, só, bors).
  2. Felöntjük fehérborral, pároljuk.
  3. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházaikat.
  4. Majd az almákat 5 mm vastag karikákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk. Vajat forrósítunk közepes méretű serpenyõben, beletesszük az almakarikákat, vajon aranysárgára sütjük.

 Lapcsánkákat készítünk:


  1. A meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk), hozzáadjuk a tojást és a lisztet, lepényeket sütünk belőle. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, szalvétára szedjük.
  2. Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a pulykamellcsíkok, végül a sült alma karikákat a pulykamellcsíkok tetejére helyezzük, citromfűágakkal, citromkarikákkal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 558
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros pulykacsíkok tócsin almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

911
pulykamell 60 dkg
fehérbor 2 dl
alma 3 db
gyömbér 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
teavaj 3 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
burgonya 5 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
citromfű 1 csokor
citrom 0.5 db