Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyírteleki házinyúlragu

Nyírteleki házinyúlragu
Nyírteleki házinyúlragu
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Faragó Márta és Taksár Ferenc házaspár receptje a Kelet- Magyarország szon.hu receptversenyére készült, helyi nyírteleki étel.
 

hozzávalók / 4 adag

A nyúl sütéséhez

A nyúlárnyékos (spárgás) rizshez

ajánlat

 Tokaji Furmint (száraz) bort ajánlok hozzá

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús készítése:


  1. A kicsontozott, darabokra vágott inaktól, hártyától megtisztított nyúlfi húsát egy edényben olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Egy sütőedénybe kivesszük.
  2. A visszamaradt olajban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát, a félbevágott ánizsillatú gombafejeket, a kimagvazott, megfelezett paradicsomokat.
  3. Ha az előző finomságok megpuhultak, ráöntjük a nyúlfi húsára, felöntjük vízzel, s a finom tokaji fehérborral, lefedve megpároljuk. Köretnek nyúlárnyékos (spárgás) rizst adhatunk.

Nyúlárnyékos rizs készítése:

  1. Egy edényben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és megpirítjuk benne a felkockázott hagymát. Kicsit sózzuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és a lecsepegtetett kockára vágott spárgát, két percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a rizst, tovább sütjük két percen át, folyamatosan kevergetjük. Meglocsoljuk a nemes tokaji fehérborral, és addig folytatjuk a főzést, amíg a bor elpárolog.
  4. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáöntjük a meleg, finom házi tyúkhúslevest, és tovább főzzük, amíg kissé elfő a leve.
  5. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a házi vajat, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy a rizs jól átvegye az ízeket.
  6. Végül a rizst szépen tálaljuk: egy vizes, vagy olajozott pohárba, formába nyomjuk és tányérra helyezzük. Díszítjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 309
elküldve: 3
receptkönyvben: 162
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Nyírteleki házinyúlragu nyúlárnyékos (spárgás) rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taksi
Mártika és Feri / taksi Sun, 2010-05-23 06:35

Kedves bocimano!

Örülünk, hogy ízlett.
Észrevételedet köszönjük.
További jó főzőcskézést!
Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-22 18:56

Isteni volt! Imádtuk. Az illata is és az íze is.
Erdőszéli csiperkegombát nem sikerült szerezni, csak simát.

Korrekció: a receptben a rizsnél nincs hagyma, de a leírásnál igen.

1071
nyúlhús 85 dkg
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 20 dkg
paradicsom 30 dkg
fehérbor 5 dl
petrezselyem 1 csokor
tárkony 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldspárga 40 dkg
sárgarépa 2 db
vaj 2 dkg
szárnyas alaplé 2 dl
fehérbor 2 dl
rizs 30 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint