Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyitott túrós batyu baracklekvárral

Nyitott túrós batyu baracklekvárral
Nyitott túrós batyu baracklekvárral
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Expressz gyorsaságú túrós batyuk a még édesebb reggelekért a Vénusz konyhájából.

www.venusz.hu

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát hat egyforma kockára vágjuk.
  2. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a kockára vágott margarint, a reszelt citrom héját és két evőkanál porcukort, majd villával az egészet alaposan összetörjük és összeforgatjuk.
  3. A tésztakockák közepére halmozzuk a túrós tölteléket, majd belekanalazunk egy-egy evőkanál lekvárt.
  4. A tészta végeit összehatjuk, és ha azt szeretnénk, hogy ne nyíljanak ki, akkor a felvert tojással a csücsköket kenjük meg, és úgy nyomjuk össze.
  5. A batyukat lekenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 460
elküldve: 4
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: hamburger-buci, burek, kifli, croissant, perec, bagel, buci, pita, briós, zsemle

egyéb elnevezések

leveles batyu, túrós lekváros táska

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
leveles tészta 1 csomag
tehéntúró 30 dkg
margarin 80 g
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
tojás 1 db