Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyújtófás túrós rétes

Nyújtófás túrós rétes
Nyújtófás túrós rétes
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a család kedvence, és sokszor kell készíteni! Ez mindig sikerül, és sosem kell félnem, hogy kiszakad a tészta. Ha túl ragadós lenne nyújtáskor, mert az szokott lenni, bőven meg kell lisztezni, hogy ne ragadjon le! 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ez az adag tészta 6 rúd réteshez elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, tojást, tejfölt, sót összedolgozzuk, míg össze nem áll. (Előfordulhat, hogy ez a tejföl mennyiség valakinek kevés lesz, liszt fajtától függő, mennyit vesz fel.) Ha jól összegyúrtuk, kinyújtjuk fél centi vastagra, és a tetejét megkenjük a margarinnal, mintha vajaskenyeret kennénk, csak most kézzel tegyük. Lehet, hogy így rákenve soknak tűnik, de mindet kenjük csak rá, mert ettől lesz a tészta leveles. Ha megkentük, tekerjük fel az egészet mint a piskótatekercset, és vágjuk el 6 egyforma részre. Ezután tegyük be a tésztát hűtőbe, legalább egy órára. (Én este szoktam gyúrni, és egész éjszakára hűtőbe rakom, annál jobb lesz.)
  2. Ha eleget pihent, jöhet a töltés.
  3. A túrótöltelék mennyisége, amit leírtam, 3 rúd réteshez elegendő.  A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük. 
  4. A hűtőből kivett tésztánkat egyenként töltjük a következőképpen: minden egyes darabot akkorára nyújtunk, amekkora tepsiben sütni szeretnénk. Ha kinyújtottuk, meglocsoljuk kis olajjal, és egyenletesen ráhalmozzuk a túrótölteléket, majd feltekerjük és mehet a kiolajozott tepsibe. Mikor az összessel készen vagyunk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  5. Mivel a túró töltelék csak 3 rúd rétes megtöltésére elegendő, így a másik három tésztát ki-ki tetszése szerint töltheti. (Darás, darás-meggyes, mákos, mákos-meggyes, almás-fahéjas, tökös, tökös-mákos stb. Mindenki, ki mit szeret! Itt a tészta most a lényeg, hogy nem kell annyit szenvedni vele, mint a hagyományos nyújtott rétessel, mégis ugyanolyan lesz, mintha azt csináltunk volna. És talán olcsóbb és finomabb is, mint a bolti réteslap.)
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 70 187
elküldve: 29
receptkönyvben: 871
elkészítve: 44/69
Facebookon megjelent: -

szakács

kathy55

Mióta szakács: 2011.10.28.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű túrós rétes, gyors túrós rétes

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bebici
Bebici Sun, 2016-09-11 16:23

Isteni recept,az első rétesem,(de nem az utolsó),sikert arattam,köszönöm. :)

dolacsek53
dolacsek53 Thu, 2014-09-25 17:54

kathy55 Megsütöttem ezt a rétest isteni lett! Azt hiszem gyakran fogom sütni! Köszönöm!

kittiw
kittiw Sat, 2014-01-04 14:14

Köszönöm ezt a szuper receptet! :) Szilveszterre kerestem egy jó rétes receptet és a tiéd mellett találtam egy másikat is itt az oldalon, ami szintén ígéretesnek tűnt, de nem tudtam dönteni, hogy melyiket csináljam, ezért mindkettőből csináltam egy fél adagot. Messze a tiéd vitte a prímet! :) Másnap újabba egész adagot kellett sütnöm a tiédből! :) A tésztája nagyon jó, könnyű vele bánni és kezdők is meg tudják csinálni. Nálunk ez lesz ezentúl "A rétes" recept, mert szerintem lett olyan jó, mint a rétesboltban kaphatók! :)

lasvegas7
lasvegas7 Fri, 2013-09-20 15:53

Szia! Én azt szeretném kérdezni,hogy nagyon nagy baj hogyha a vajjal kenés után nem tekercseltem fel,hanem félbe hajtogattam a lapot!? Véletlen így sikerült,de remélem nem baj. Most csinálok először ilyet! És úgy vágtam el 4 felé. Üdv

maya53
maya53 Sat, 2016-04-09 15:15

Ha most készítesz először akkor meg főleg végig kell olvasni a receptet. Először cselekszel utána kérdezel. érdekes.

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2013-10-11 10:55

SZia! Bocsi a késői válaszért! Nem tudom mi volt a tapasztalatod, hogy így hajtogattad. Feltekerni azért kell, mert ettől lesz egy kissé levelesebb. Nem lesz olyan mint az igazi rétes, de ez adja meg a hasonlóságát! Remélem sikerrel jártál, és ízlett! Üdv! További szép napot! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-09-14 14:08

Ezt en is elmentettem! Majd beszamolok rola ha megsutottem. Nagyon tetszik! Koszonom.
Veronika

Katalin65
Katalin / Katalin65 Tue, 2012-06-26 18:44

Kedves katthy55!
Szeretném megkérdezni, hogy ez a tészta jó ropogós-e, vagy éppen-hogy? Mert én ropogós rétestésztát keresek, de nem boltit. Tudnál nekem segíteni? Előre is köszönöm! :)

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2012-06-29 17:28

Szia! Hát nem mondanám, hogy olyan ropogós lesz mint a bolti. Frissen ropogós, de később visszapuhul kicsit. De lehet, hogy csak sütő függő, vagy, hogy mennyire ropogósra sütöd meg. Egy próbát azért szerintem megér! :)

maya53
maya53 Sat, 2016-04-09 15:17

Igen visszapuhul, de nem azért mert nem jól van sütve, hanem a tészta miatt. Nem rétes tészta. Nem sütőfüggő!!

vereserka
vereserka Thu, 2012-06-07 18:36

Kedves kathy55, a recept ígéretes, azt szeretném kérdezni, hogy atölteléket az egész tésztán teríted-e el, vagy csak egy csíkban, és úgy tekered.

Köszi!

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2012-06-29 17:25

Szia! Bocsánat a késői válaszért! A tölteléket, én szét terítem a tésztán, de lehet egy csíkba is rakni, el nem rontja! :)

vereserka
vereserka Wed, 2012-07-18 08:14

Mire a válasz megérkezett túl voltam a sütésen, a tölteléket elterítettem a tésztán. Isteni finom lett, az én kedvencem a fekete-cseresznyés mákos lett, de a túros is pillanatok alatt elfogyott, gyorsan elkészül, és a bolti réteslappal össze sem hasonlítható. Köszönöm!

ani48
Ani mami / ani48 Thu, 2012-05-31 11:09

Kedves Kathy55!Szeretném megkérdezni hogy a margarint olvasztva kened a tésztára?Mert én úgy csináltam,remélem jó lessz.Válaszodat előre is köszi:-)

kathy55
kathy55 / kathy55 Fri, 2012-06-29 17:23

SZia! Bocsánat, hogy nem válaszoltam, de nem valami jó a netem, és nem tudtam belépni. A margarint nem olvasztom fel, csak éppen annyira, hogy jól kenhető legyen. Remélem úgy is sikerült! :)

Trixi63
Trixi63 Tue, 2012-03-20 15:17

Szia!
Légyszives ird meg,hogy hány fokon kell sütni, és mennyi ideig?
Szeretném a hétvégén megsütni, egy baráti társaságnak :)

Köszönöm!

kathy55
kathy55 / kathy55 Mon, 2012-04-02 20:47

Szia! Ne haragudj hogy nem válaszoltam. Nekem gázos sütőm van, én takarékon sütöm, és addig, míg szép aranysárga nem lesz az egész. Hogy ez időben mennyi, soha nem mértem le. Ne haragudj, hogy nem válaszoltam! Bocsi!

kitike
Kitike / kitike Wed, 2011-11-23 21:20

Elkészült és isteni! Még tökéletesítenem kell apróságokon, de csodálatos recept! Nagyon jól működöt a tészta is, nem ragadt :) élmény elkészíteni és enni is!

kathy55
kathy55 / kathy55 Thu, 2011-11-24 08:39

Szia! Nagyon örülök neki hogy sikerült és megosztottad! Sok volt 6 rúd, vagy megfelezted? :)

kathy55
kathy55 / kathy55 Wed, 2011-11-23 21:15

Szia! Én is gondoltam a felezésre, csak a tojás miatt vetettem el a gondolatot! De ha valaki ügyes ebben is megpróbálhatja! Remélem sikerrel jártok! :)

jvaleria
jvaleria / jvaleria Wed, 2011-11-23 22:43

Szia! Megcsináltam, és a tészta nálam úgy állt be a fél adagra, hogy beletettem az egy tojást, viszont a tejfölből csak felet tettem bele. Ha ezt is feleztem volna, akkor a háromnegyed doboz már sok lett volna. Én így egy szépen kezelhető tésztát kaptam.

kathy55
kathy55 / kathy55 Thu, 2011-11-24 08:41

SZia! Köszönöm, hogy megosztottad, alkalmazni fogom én is ha még plusz fél adaggal többet kell csinálnom, mert nálunk soha nem elég egy adag! Szép napot! :)

kathy55
kathy55 / kathy55 Wed, 2011-11-23 12:55

Szia! Hogy fagyasztható e nem tudom, még nem próbáltam, sajnos nem tudom megmondani! Nálunk mindig mind elfogyott!

mörienn
mörienn Mon, 2011-11-21 14:47

Kedves Kathy55!Sikerüüüüült:) Nagyon boldog vagyok tőle és ráadásul olyan mintha anyukám rétesét enném:) szerintem sok rétesimádó hálás lesz ezért a receptért. Marianna

kathy55
kathy55 / kathy55 Mon, 2011-11-21 20:37

Kedves mörienn! Nagyon örülök, hogy sikerrel jártál vele, és, hogy ezt megosztottad velem! Köszönöm! Az első randimon, ezzel vettem le a mostani férjemet a lábáról! ;) puszi! :)

kovaevakiss
kovaevakiss Mon, 2011-11-21 12:08

Végre egy könnyen elkészíthető rétes recept! Vasárnapra ez lesz a meglepetés! Köszönöm!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-11-21 09:27

Kedves Kathy55!
Nagymamikám sütött ilyen rétest, csak aztán elkeveredett a recept. Őt már nem tudom megkérdezni, ezért is örülök, hogy feltetted, mert így megsüthetem én is.
Köszönettel, Edit

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-15 17:04

Már sokszor megsütöttem, különböző töltelékekkel és az egész család kedvence lett!
:D

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-11-21 08:12

Kedves kathy55!
Nagyon szimpatikus a recepted, kedvelem az ilyen típusú tésztákat. Közelebbről megsütöm. Piroska.

kathy55
kathy55 / kathy55 Mon, 2011-11-21 08:52

Kedves Piroska! Köszönöm! Szerintem nem fogod megbánni ha megsütöd! Remélem ízleni fog! :)

1060
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
tejföl 22 dkg
1 csipet
margarin 15 dkg
tehéntúró 50 dkg
cukor 5 ek
tejföl 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 1 marék
tojás 1 db