Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúl, cékla, vízitorma

Nyúl, cékla, vízitorma
Nyúl, cékla, vízitorma
240 perc / előkészület: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézd meg Az ételművész című filmet!

Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

 

hozzávalók / 2 adag

Nyúl

  • 40 dkg nyúlhús (4 db nyúlgerinc, csont nélkül, 30 percre 7%-os sóoldaltban pácolva)
  • 2 ek olívaolaj
  • 25 g vaj

Nyúl mártás

Nyúl krokett

Vízitorma

Mustáros majonéz

Egyebek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A püréhez a vízitorma leveleit blansírozzuk lobogó sós vízben, majd tegyük jéghideg vízbe. Keverjük össze az ecettel, olívaolajjal és mustárral. Nyomkodjuk át egy finom szűrőn, majd tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  2. A mustáros majonézhez keverjük össze a mustárt a majonézzel, és fűszerezzük, ha szükséges. Tegyük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe.
  3. A cékla colaslaw-hoz sózzuk be a céklát, hagyjuk állni 10 percig, majd enyhén öblítsük le és szárítsuk meg. Keverjük össze fél kanál mustáros majonézzel.
  4. A nyúl szószhoz hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a nyúl csontjait, és pirítsuk aranybarnára. Majd vegyük ki és tegyük félre. Adjuk hozzá a zellert, a répát, fokhagymát és hagymát, ezeket is pirítsuk le. Adjuk hozzá a bort és a madeirát, és addig gyöngyöztessük, amíg szirupszerű nem less. Tegyünk vissza a csontokat, sózzuk, adjunk hozzá fokhagymát, fűszereket, alaplevet, és főzzük 45 percig, néha zsírozzuk le a tetejét. Ha kész, szűrjük át gézen, majd forraljuk be a felére.
  5. A kroketthez melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Olvasszuk meg a kacsazsírt, és tegyük bele a combot, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá kakukkfüvet és fokhagymát, fedjük le fóliával és helyezzük a sütőbe három órára. Majd vegyük ki és kicsit hagyjuk kihűlni a zsírban, majd bőrözzük le, csontozzuk ki a húst. Keverjük hozzá az aprított tárkonyt és annyi zsírt, hogy ellepje. Ha szükséges, sózzuk még, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt formába szorosan, és tegyük hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, vágjuk félbe, panírozzuk be, először lisztbe, majd tojásba, aztán a panko morzsába, és tálalás előtt süssük aranybarnára 165 fokon olajban.
  6. A sült céklához a sütőt melegítsük elő 160 fokra. Borítsuk be a céklákat sóval, és csomagoljuk fóliába, süssük három órán keresztül, vagy amíg megpuhul. Ha kész, langyosan hámozzuk meg és hűtsük le. Vágjuk cikkekre, és tálalás előtt keverjük el Maldon sóval és olívaolajjal.
  7. A ropogós szalonnához melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a szalonnát sütőpapírra, majd tegyünk a tetejére is papírt. Így süssünk 6-8 percen keresztül, amíg ropogós nem lesz.
  8. A nyúlgerinceket pirítsuk körben egy serpenyőben. Adjunk hozzá vajat is, pirítsuk körbe azzal is. Kenjük be a mártással, majd pirítsuk ezzel is, amíg enyhén ragacsos nem lesz. Akkor távolítsuk el a serpenyőből és forgassuk meg a zabban.
  9. Tálaláskor a vízitormapürét pöttyözzük körbe a tányéron a mustáros majonézzel. Tegyük a tányérra céklát és cékla remuládot. Majd helyezzük el rajta a nyulat és a ropogós szalonnát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ételművész (Adam Jones)

Mióta szakács: 2015.10.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklás nyúl, vízitormás nyúl

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-10-28 09:12

Ezeknek a recepteknek nagyon örülök, biztosan mindet kipróbálom. Láttam a filmet, nagyon tetszett.

3503
nyúlhús 40 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 25 g
levescsont 100 g
napraforgó olaj 2 ek
0.5 teáskanál
sárgarépa 0.5 közepes db
halványító zeller 0.5 közepes szár
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 4 szál
tárkony 2 szál
babérlevél 1 db
fehérbor 100 ml
fehérbor 25 ml
csirke alaplé 400 ml
nyúlcomb 15 dkg
kacsazsír 500 g
kakukkfű 3 szál
fokhagyma 2 gerezd
tárkony 1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 25 g
panko 2.5 dkg
vízitorma 1 csokor
ecet 20 ml
mustár 0.5 teáskanál
olívaolaj 25 ml
majonéz 2 ek
mustár 0.5 teáskanál
cékla 1 db
cékla 3 db
100 g
zab 50 g
angolszalonna 5 dkg