Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlcomb irdalt burgonyával

Nyúlcomb irdalt burgonyával
Nyúlcomb irdalt burgonyával
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc ételem a nyúl, tűzdelve, sütve fűszeresen.

hozzávalók / 4 adag

Nyúlcomb fűszeresen sütve

Irdalt burgonya

Tavaszi friss saláta

ajánlat

Tavaszra, húsvétra, grill partyra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Nyúlcomb fűszeresen sütve

  1. A nyúlcombokat fokhagymával megtűzdeljük.
  2. A fűszereket összekeverjük sóval, és a combokat bedörzsöljük vele. A vöröshagymát cikkekre vágjuk.
  3. Tepsibe rakjuk a combokat, hagymát, fehérbort és a kókuszzsírt aláöntjük, szalonnával beborítjuk. Alufóliával betakarjuk a tepsit, és 150 fokon, 50 percig sütjük.
  4. 50 perc után a fóliát leszedjük, meglocsoljuk a hússzafttal a combokat, és még 20 percig sütjük 180 fokon, addig amíg vajpuha nem lesz. Húsvillával ellenőrizzük a puhaságát.

Irdalt burgonya

  1. A burgonyából azonos, öklömnyi darabokat válasszunk.
  2. Pucoljuk meg, és fél cm-ként vágjuk be 3/4-ig a burgonyákat, így beirdaljuk.
  3. A fűszereket az olajjal keverjük el. A burgonyákat kenjük be a fűszeres olajjal, a beirdalt szeletek közé is kenjük be.
  4. A 180 fokon, 20 perc alatt süsük meg. A nyúllal egy időben célszerű sütni.

Tavaszi friss saláta

  1. A salátakeverékbe keverjük bele a hajszálvékonyra vágott hónapos retket.
  2. Az olajba keverjük bele a fűszereket és a citrom levét.
  3. Keverjük össze a salátával a dresszinget.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x22x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyúlpecsenye sült krumplival, nyúlcombok a sütőből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1328
nyúlcomb 1 kg
fokhagyma 10 dkg
tokaszalonna 20 dkg
kakukkfű 3 dkg
3 dkg
bazsalikom 2 dkg
bors 1 dkg
vöröshagyma 15 dkg
fehérbor 2 dl
kókuszzsír 5 dkg
rózsaburgonya 1.5 kg
kakukkfű 2 dkg
bazsalikom 1 dkg
szegfűbors 5 g
chiliolaj 10 ml
0 ízlés szerint
salátakeverék 20 dkg
retek 8 kis db
olívaolaj 1 dl
citrombors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
fehér balzsamecet 5 ml
0 ízlés szerint