Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlescalop fűvagdalékkal

Nyúlescalop fűvagdalékkal
Nyúlescalop fűvagdalékkal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Dobos C. József Magyar-franczia szakácskönyvéből való, némi korszerűsítéssel. Ha egy egész nyulunk van, akármit is készítünk belőle, érdemes a gerincét félrerakni egy másik fogáshoz (például ehhez), mert nagyon finom!!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

  • 30 dkg nyúlhús (1 süldő nyúl gerince)
  • 2 ek vaj
  • 2 ek zöldfűszer (friss, aprított, nálam kakukkfű, tárkony, oregánó)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A mártáshoz

ajánlat

Valamilyen semleges ízű köret illik hozzá, rizs, esetleg kuszkusz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlgerincet megtisztítjuk. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, és a kés fokával kicsit megcsapkodjuk.
  2. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy tálba rakjuk, majd rászórjuk az apróra vágott fűszereket, és ráöntjük az olvasztott vajat. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészül a mártás.
  3. A levesben a zöldségeket turmixoljuk.
  4. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Sűrűre főzzük, de még folyós legyen, mert ahogy hűl, sűrűsödik. 
  5. Ha a mártás elérte a kívánt állagot, szűrőn áttörjük, majd ismét a tűzre rakjuk. Hozzáadjuk a vörösbort és a fél citrom levét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, és időnként még kevergetjük, hogy ne "bőrösödjön" a teteje.
  6. Egy serpenyőt nagy lángon felforrósítunk, és beletesszük a hússzeleteket. Pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük, majd felöntjük a mártással és még pár csepp citromlét facsarunk rá.
  7. Tányéron a mártással körítve azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 462
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros nyúlgerinc, nyúlhús zöldségmártásban, zöldségszószos nyúlpecsenye

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Abbygel05
Abbygel05 Sun, 2016-10-23 13:45

Nagyon jó recept, nálunk sűrű vendég a nyúl, saját tenyésztés, és végre hogy a saját fűszereimet/zöldségeimet is valami magasztos fogáshoz sikerült hozzá kanyarítani. Nagyon finom lett.

289
nyúlhús 30 dkg
vaj 2 ek
zöldfűszer 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 7 dl
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
vörösbor 0.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint