Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlhús zacskóban sütve

Nyúlhús zacskóban sütve
Nyúlhús zacskóban sütve
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerőseink szoktak vágni nyulat, vettünk tőlük, így házi nyusziból készíthettem ezt az ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúst feldaraboljuk apróbb darabokra, hogy könnyebben átsüljön.
  2. Elkészítjük a páclevet és beleforgatjuk a nyúlhúst, majd eltesszük a hűtőbe. Ezt előző nap készítjük elő.
  3. Másnap sütőzacskóba helyezzük a bepácolt húst és lezárjuk cérnával a zacskót, a tetejét pár helyen megbökdössük fogvájóval. Tepsibe helyezzük a zacskót.
  4. Előmelegített sütőben sütjük kb. 60-70 percig és levágjuk a zacskót róla, majd pirítjuk még pár percig a húst a saját levében. Sütőtől függő, hogy megpuhult-e a hús, de másfél óra elég azért általában neki, ha kis darabokra van összevágva, minden testrésze legalább két-három részbe. (Én salátával tálaltam magamnak, a családnak petrezselymes burgonyával.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 29 535
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült nyúl, sütőzacskóban sült nyúlhús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2016-03-26 11:21

Mikor készítsem, ha nem húsvét táján? Ma ez alapján a recept alapján készül az ebéd...

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2012-10-18 14:13

Szia Peredi! Az első alkalommal amikor ezt a receptet feltettem piros fűszersót használtam üvegeset, zöldségkeverékbe pedig szárított répa, fehérrépa, zöldségzöld, zeller volt. A követező alkalommal már ízlésem szerint készítettem a pác fűszert, só, vagy ételízesítő, bors, őrölt babérlevél, kakukkfű ilyesmi lehet ízlés szerint fűszerezni.

peredi
peredi Wed, 2012-10-17 15:42

Szia!

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de milyen fűszersót, és zöldségkeveréket használsz?
Előre is köszi :)

698
nyúlhús 1.5 kg
olívaolaj 1 dl
fűszersó 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 10 g
babérlevél 0 ízlés szerint