Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlja csicsókával

Nyúlja csicsókával
Nyúlja csicsókával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik hétvégén disznóvágáson voltunk. Az utóbbi időben kicsit sok volt a nehéz étel (hurka, tepertő és disznósajt).Úgy gondoltam ma valami soványabbat készítek, a szűzpecsenye pedig megfelelt ennek a célnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, vagy anélkül is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyéről lehúzzuk a hártyát, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Befűszerezzük és meglocsolojuk olívaolajjal és szójaszósszal.
  3. Pár percig hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Közben megtisztítjuk a csicsókát, és karikára vágjuk.
  5. A lilahagymát karikára vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk.
  6. A húst először kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a csicsókát és a tejfölt,és az egészet összepároljuk. (A csicsókának nem kell sok, hamar megpuhul.)
  8. A végén megszórjuk friss bazsalikommal.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 899
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye tejfölösen csicsókával, csicsókás szűzpecsenye

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-11-13 22:35

Kedves z1!Elég régóta itt vagyok már a nosalty-n,és IGEN sok mindenben változtam már pedig nem vagyok kezdő háziasszony elhiheted.Talán a rózsaszínű húst is megfogom szeretni.Azeszter?Nem idol...csak az egyik kedves személy itt az oldalon akit szeretünk.Kösz a tanácsokat.Minden jót.Üdv:Bogi:o)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2010-11-13 22:29

Drága barátom z1!Azt hittem az előző hsz-ből kiderült.De semmi gond és semmi szörnyűséget nem láttam a soraidban,csak ahhoz vagyok szokva hogy én szólítom drágámnak.Bocs.Tényleg csak a soraidat idéztem.Üdv:Dénes

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 22:44

Alapból sosincs bennem rossz szándék. Nem sértek csak azért, hogy sértsek. Pedig épp néha megtehetném. Volna rá lehetőség, ok épp elég. Sok a "buta" ember. Az a baj, hogy nem is értenék...
Akkor meg minek?
Z.
...( gondolj amit akarsz )

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2010-11-13 22:53

Nem feltételeztem rossz szándékot csak megjegyeztem .De ugye most nem sértődtél meg rám?Igen kezdünk kiismerni és elhisszük neked hogy nincs benned rossz szándék.Lapozzunk. Üdv:Dénes

z1
z1 / z1 Sun, 2010-11-14 01:51

Virtuálisan nem lehet megsértődni, mert nincs meg a kellő hatás.
Bár itt tegnap valakinek éppen sikerült.
Rám.
Miközben nekem kellett volna rá...
Vicc.

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-11-13 21:45

Kedves z1!Lehet hogy én túl maradi vagyok,és nehezen változtatok a módszereimen,de sajna a húst átsütve szeretem.Talán ha a Nagy Főnök legközelebb megcsinálja nekem akkor megkóstolom.Majd meglátjuk.Üdv:Bogi:o)

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 22:04

Drágám! ( hiszem, hogy NŐ vagy! ...ugye az? )
Nem vagy maradi, csak ebben nőttél fel. Én is!
De igyekszem és az általatok idolként tisztelt AZEszter is mindent elkövet ( meglátásom szerint helyesen ) , hogy változzon, változtasson rajtatok. ( Rajtam is? ...ez nagyon durva!!! ) Változz, hát te is. Sosem késő! Olyan kapukat nyitsz meg a kulináris élvezetek házán, kertjén, hogy el sem tudod képzelni.
Jó tanulást, jó evést, ivást kívánok!
Z.
...a hedonista sertés.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2010-11-13 22:15

Drága barátom Z1! Lassíts! Miért? Az asszonykám terelgeted, ami Nagyon nem tetszik!Miért,(hatás szünet.....) Idézet tőled:Hedonisták vagyunk, hisz itt vagyunk. ...csak ő kisnyúl mi meg a brutális "hím-soviniszta" vaddisznók vagyunk. Ő azt a finomat szereti, mi meg ( hát valljuk meg ) ilyenek vagyunk.
Eddig az idézet.Képzeleterőben pedig bővelkedik, így hagyjuk a kapukat! Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 22:21

Vezérem!
Ugyan honnét kellett volna tudnom, hogy a nejednek Írogatok. Ha megsértettem ( szerintem nem ) elnézést kérek . Nem Tőled!!! Tőle.
Z.
...nem is értem, hogy milyen szörnyűséget láttál a soraimban.

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 11:38

Recept tetszik, de csak amit a képen látok. Amit leírsz az nem. Már megint a magyar átok. Miért kell egy szűzpecsenyét puhára párolni? Kvázi "szarrá" főzni. Amikor alapból puha. A lelkét ölöd meg.
Ha elfogadsz egy javaslatot ( nem kell ) tőlem, akkor fűszerezés után körbepirítod és 180 fokon kb. 8-10 perc alatt készre - rózsaszínre - sütöd. Ennyi. A többi a szokásos. Betakar, pihentet, szeletel, tálal, kóstol ...és elájul az élvezettől!!!!!!!!!

...színre, vagy színűre?

Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2010-11-13 19:08

Drága barátom Z1! Már nagyon hiányoltalak! Ha nagyon rövid szeretnék lenni, elégedj meg a képpel.
A többi teljesen a fantáziádra van bízva. Egyébként érdekesség, hogy a képen nem vetted észre a magyar átkot. (hatás szünet....)De arról személyesen biztosíthatlak, hogy a kóstoló elájult az élvezettől!mert ez Én voltam.
Egyszerűen finom volt. Mivel ily neves szaktekintélytől jött a tanács a következő kéz alá eső hasonló húsdarabot legközelebb én így készítem.(rózsaszínűre....) Majd referálok, milyen volt.Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 20:29

Szeva Vezér!
Jó hallani a hangod. Csak a leírtakról tudok ítélkezni, ergo lehet, hogy nincs igazam. De, hogy amit én írtam az finomabb, mint a fent leírtak, az biztos. Próbáld ki Vezérem. ...és láss csodát!
Z.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jó étvágyat!

416
sertésszűz 60 dkg
csicsóka 50 dkg
lila hagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
tejföl 2 dl
bazsalikom 4 levél