Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlmájpástétom

Nyúlmájpástétom
Nyúlmájpástétom
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi asztalok előétele. Az arányokat betartva, kitapasztalva, könnyű és harmonikus étel. Szerintem könnyű elkészíteni, és az alapanyagok (nyúlmáj, céklapárlat, fűszerek) különlegessé teszik. Ledő Mónika barátnőmtől tanultam ezt a receptet.

Előző esti áztatás: 15 perc, sütés, turmixolás, tálalás: 40 perc. Hűtés: 2,5 óra

hozzávalók / 4 adag

A pástétomhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés, előző nap: A fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk. A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot, amit egy éjszakára beáztatunk.
  2. Az elkészítés napján: A vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
  3. Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk.
  4. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük. (Lehet gazdagítani pirított baconnal, vékonyan szeletelt húsos szalonnával.)
  5. A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formában a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára a tálalásig, így megszilárdul.
  6. Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 864
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Bátor nyúlmájpástétom, pálinkás-vörösáfonyás májpástétom nyúlmájból, céklapárlatba áztatott vörösáfonyás nyúlmájkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szamizdat
szamizdat / szamizdat Sat, 2014-12-27 10:07

Lehet, hogy amatőr a kérdés, de ugye a 2,5 dl tejnek csak a pácolásnál van szerepe? Azt később le kell önteni a májról?

781
nyúlmáj 0.5 kg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
főzőtejszín 4 ek
vörösáfonya 4 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tej 2.5 dl
pálinka 0.1 dl
1 csipet
négyszínű bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 1 késhegynyi
koriander 1 késhegynyi
bagett 0.5 kg
paradicsom 1 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db