Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlvadas kukoricapolentával

Nyúlvadas kukoricapolentával
Nyúlvadas kukoricapolentával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyúl mindig van kéznél. Ez az egyik étel, amelyet gyakran készítek belőle.

A költség meghatározásánál bajban vagyok, mert általában saját termelésű alapanyagot használok.

hozzávalók / 6 adag

A nyúlvadashoz

A kukoricapolentához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúst lehetőleg egyforma szeletekre daraboljuk, majd egy lábasban zsíron az aprított hagymával fehérre sütjük mindegyik oldalát.
  2. Beborítjuk a felkockázott zöldségfélékkel, pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, sót, borsot, kis vizet öntünk alá (nem kell, hogy ellepje), s puhára pároljuk.
  4. Amikor a hús megpuhult, egy tányérra kivesszük, s a zöldségféléket egy botmixer segítségével pürésítjük (a babér nélkül), majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, amellyel még jól elkeverjük.
  5. A húst visszahelyezzük a szószba.
  6. Kukoricapolentával tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 889
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas nyúlhúsból, polentás vadas, nyulas vadasmártás kukoricapolentával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-12-04 16:08

Ezt elkészítem, az fix. ... és a polenta különösen közel áll a szívemhez. Köszönöm. Üdv: Évi néni

824
nyúlcomb 80 dkg
nyúlhús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 6 db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 kis db
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 1 kk
tejföl 175 g
1 tk
mustár 2 ek
sertészsír 2 ek
tejföl 2.5 dl
tojás 3 db
kukoricaliszt 2.5 bögre
1 kávéskanál
sertészsír 2 ek