Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszi piskóta

Nyuszi piskóta
Nyuszi piskóta
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom a kedvenc plüss állatom adta az ihletet, amit 3 éves korom óta őrizgetek. No meg a Húsvét is itt volt. Szerencsére megúsztam a túlzott kölni felhőt, cserébe ez a kis jószág várta a locsolókat! :) A süti készítéséről képeket itt találtok.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Húsvétra, szülinapra vagy bármilyen vidám összejövetelre! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot 1 ek cukorral.
  2. A sárgáját is, 150 g cukorral fehéredésig keverjük habverővel.
  3. Majd ehhez adjuk hozzá a vanília aromát, tejet, olajat, sütőport, szódabikarbónát, és folyamatosan a lisztet. Homogénné keverjük, végül a habot is beleforgatjuk.
  4. A csokit felkockázzuk, és egy kisebb üveg tálkában 350 W-on, 2 percig melegítsük a mikróban.
  5. Majd két ek tejet is 1,5 percig melegítsük a mikróban, és öntsük a meleg csokira, kavarjuk meg, és már meg is olvadt a csoki, és oda sem égettük. :)
  6. Kenjünk ki egy tepsit vajjal és liszttel, és öntsük bele a massza felét.
  7. A csokiból egy kisvilla és egy kés segítségével kisebb darabokat egyenletesen szaggassunk bele, majd öntsük rá a maradék masszát is, és ezt is pöttyözzük a maradék csokival.
  8. 1 órát sül a süti, 15 percig nagylángon (nem kell előmelegíteni a sütőt), és 45 percig kisebb fokozaton.
  9. Közben elkészítjük a krémeket. 50-50 g margarint felhabosítunk 1-1 ek cukorral két külön tálba.
  10. Majd 4 dl tejben megfőzzük a pudingot 4 ek cukorral (ha egy kis tejbe összekeverjük a hozzávalókat, és közben felrakjuk a többi tejet melegedni hamarabb kész van). Kevergessük, le ne égjen.
  11. Ha kész és egy kicsit hűlt, a két tálba öntjük a margarinhoz, felezve. Összekeverjük, és az egyikhez adjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz a kávélikőrt. (Ha gyerekbarát verziót készítünk, helyettesíthetjük kakaóporral, vagy fahéjjal.)
  12. A világos, kókuszos krémből 3 evőkanálnyit átteszünk egy kisebb tálkába, és egy kupak császárkörte aromával (vagy piros ételfestékkel) elkeverjük, ebből lesz a nyuszi pofija és füle.
  13. Ha kész a piskóta (tűpróba), akkor elővágjuk a nyuszi testrészeit (egy oszlop a lábainak és a farkának, majd felkockázzuk, egy nagy téglalap a testének, egy közepes téglalap a fejének, és két kisebb téglalap a füleinek, pont kijön a tésztából). Majd mindegyiket megfelezzük, és megtöltjük a kávés pudinggal.
  14. Majd összeállítjuk a nyuszit. Középre kerül a teste, bekenjük a tetejét vékonyan a kókuszos krémmel. A fejét a teste elé helyezzük, szintén bemázoljuk a krémmel. A füleket elég csak az oldalukon, a vágási felületen bekenni, és a fej mögé helyezzük a testére, egy kis krémmel odaragasztva. A lábak tetejét is bekenjük, végül egy kis kockát is több oldalról, amit a farkaként a testére illesztjünk. Végül a nyuszi pofijára két kör alakban a pirosas krémből egy kisvilla segítségével felnyomunk, s a fülek közepére is juttatunk a masszából. Szemeket, orrot, szájat francia drazséval készítjük, belenyomjuk a krémbe. A nyuszit megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy igazán bundás legyen. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nyuszi torta, húsvéti nyuszis piskóta, nyuszi formájú piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

667
tojás 6 db
cukor 170 g
vaníliaaroma 30 ml
tej 2 dl
finomliszt 300 g
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 ek
étcsokoládé 100 g
tej 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 6 ek
margarin 100 g
likőr 3 ek
kókuszreszelék 40 g
császárkörte aroma 1 evőkanál
kókuszreszelék 2 ek
franciadrazsé 2 ek