Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszikalács

Nyuszikalács
Nyuszikalács
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, pihe-puha nyuszikalácsok, nem csak húsvétra! ;)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd hozzákeverünk 2 ek. cukrot és a sót. A tejet megmelegítjük, és az 1/3 részében felfuttatjuk a friss élesztőt 1 ek. cukorral. Mikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez a maradék tejjel és az olvasztott vajjal együtt.
  2. Lágy tésztát dagasztunk belőle. Mikor szép sima és hólyagos a tészta, akkor liszttel meghintjük, és letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett gyúrólapra borítjuk, és lazán átgyúrjuk.
  3. Elosztjuk 12-14 darabra. A darabokat elfelezzük, majd kb. 20-25 cm-es rudakat sodrunk belőle. Az egyik rudat felcsavarjuk, a másikból pedig meghajtjuk a füleket. Megformázzuk a nyuszikat, és alul a nyakuknál összecsippentjük a két részt, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
  4. A szemek helyére mazsolát teszünk. A kész nyuszikat konyharuhával letakarjuk, és egy 1/2 órát kelesztjük őket.
  5. Mikor megkeltek, felvert tojássárgájával lekenjük őket, és mehetnek az előmelegített, 175°C-os sütőbe sülni.
  6. Kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára megsütjük őket. Rácson kihűtjük őket, és úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 3

szakács

Penny Market

Mióta szakács: 2018.03.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

nyuszi alakú péksüti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
finomliszt 0.5 kg
tej 3.5 dl
friss élesztő 25 g
vaj 2 ek
cukor 3 ek
1 tk
tojássárgája 1 db
mazsola 1 marék