Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszis hidegtál

Nyuszis hidegtál
Nyuszis hidegtál
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
  2. A tojást megfőzzük, és megpucoljuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és cikkekre szeleteljük.
  4. A majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet és a fűszereket összekeverjük, és ráöntjük a krumplira, hozzáadjuk a hagymát, és lassan összeforgatjuk.
  5. Egy tálba tesszük.
  6. 3 db főtt tojást cikkekre szeletelünk, és körbe kirakjuk a tálat. Az újhagymát felaprítjuk, és a krumpli tetejére szórjuk.
  7. A paradicsomot kettévágjuk, az egyik felének a belsejét kiszedjük, és egy egész tojásra helyezzük, majonézzel apró pöttyöket teszünk rá (ez lesz a gomba).
  8. A másik egész tojásba szurkálunk 3 szegfűszeget (ez lesz a nyuszi szeme és az orra).
  9. A savanyú uborka pedig a nyuszi fülei és a tappancsa! :)
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 829
elküldve: 3
receptkönyvben: 269
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

zöldséges hidegtál, krumplis hidegtál, majonézes hidegtál

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Tue, 2012-02-28 00:48

Szerintem be van vágva a helye a főtt tojáson, és abban egy-egy feles uborka van. De ötletes az egész, meg kell hagyni.

460
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
tojás 5 db
paradicsom 1 db
újhagyma 2 közepes db
csemegeuborka 2 közepes db
majonéz 80 g
tejföl 175 g
mustár 2 ek
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 3 db