Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyuszis répatorta mandarinkrémmel

Nyuszis répatorta mandarinkrémmel
Nyuszis répatorta mandarinkrémmel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült ezt a torta, amelynek alapja egy muffin tésztához hasonlító "piskóta".
Először húsvétra készítettem répatortát, sokáig böngészve az interneten fellehető receptek közül, azonban nehezen tettem igazságot a sok-sok változatban elkészített remekmű között, melyiket is kövessem. Végül úgy döntöttem, hogy kissé átalakítva a kedvenc muffin receptemet, megfelelő alap lesz a tortához.
Mivel ez a tészta kissé szoros, ragacsos, kiválóan illik hozzá egy kis citrusos krém...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A krém ízesítése tetszés szerint változtatható (javasolt a citrusok bármelyike), de el is hagyható.
A képen látható torta teljes kiőrlésű tönköly liszttel és bourbon vaníliával készült, oldalát kókusz reszelékkel, tetejét marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval díszítettük.
Ha marcipánnal dekorálunk a nyújtásra használt felületet enyhén porcukrozzuk be, így nem fog tapadni.
A fenti összetevők 22 cm-es tortaformára elegendők.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, reszeljük le a répát (sajtreszelőn)
  2. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) és morzsoljuk össze a darált répával.
  3. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás) és öntjük a száraz anyag keverékhez.
  4. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába és egyenletesen oszlassuk el.
  5. Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  6. Amíg sül a tészta keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
  7. Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
  8. Tegyük a krém tetejére a torta másik felét és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
  9. Tetszés szerint díszítsük

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 552
elküldve: 8
receptkönyvben: 391
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás muffintorta mandarinkrémmel, mandarinkrémes-répás muffintorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiscukrasz
kiscukrasz / kiscukrasz Thu, 2011-03-17 20:14

  Szia!

Engem az érdekelne miből csináltad a tetejére a talpat meg a fület? Marcipánból?
Köszi a választ.

1215
sárgarépa 1 nagy db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 30 dkg
cukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 kk
foszfátmentes sütőpor 1 kk
fahéj 1 kk
víz 2 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
mascarpone 50 dkg
porcukor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mandarin 2 db
marcipán 15 dkg