Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Ó mama" karácsonyi mézes keksze

"Ó mama" karácsonyi mézes keksze
"Ó mama" karácsonyi mézes keksze
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept  a nagymamám nagymamájától származik. Őrizgetünk a családban egy nagyon régi már foszladozó, helyenként hiányos, megsárgult kis füzetkét. Öröklődik nemzedékek óta a családban.
Ebből a füzetből való ez a recept. Csodálatos íze és illata van, és fémdobozban nagyon sokáig el áll. Kicsit kemény a méztől, mikor megsül, kell neki pár nap mire megpuhul.
Nálunk igazából soha nem ér rá megpuhulni, mert teával el szoktuk rágicsálni...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha szeretnénk, díszíthetjük cukrozott gyümölccsel, zselével, dióval vagy pisztáciával sütés előtt.
Vagy fehér mázzal is megrajzolhatjuk a sütőböl kivett kis kekszeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot a tojásokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, és a mézet.
  2. Belekeverjük a fűszereket és a sütőport.
  3. Összegyúrjuk, és egy napig pihentetjük kinn a kamrában (vagy egyéb hűvös helyen).
  4. Másnap lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.
  5. Zsírozott tepsibe rakjuk, és világosra sütjük (kb. 190 fokon).
  6. Nagyon gyorsan sül (néhány perc), vigyázzunk meg ne égjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 82 023
elküldve: 12
receptkönyvben: 337
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács, mézes keksz, fűszeres mézes keksz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tothmici
tothmici Thu, 2014-12-18 17:02

Feltétlenül muszáj ennyit állni hagyni? Nekem holnapra kellene a süti

bunny17n
bunny17n Tue, 2014-12-16 20:14

az alaptészta túl száraz volt,gyúrhatatlan. kb fél deci langyos tejjel felöntve már kezelhető lett. alul-felül sütési módon kb 20 perc alatt sültek meg . Hőlégkeveréssel nem merek kísérletezni, hamar odaéghet.
Összességében szép lett és finom :)

MrsSame
MrsSame / MrsSame Mon, 2010-10-25 14:40

Elkészítettem és nagyon finom volt. Egy részét felhasználtam kekszkupolához. Azzal is nagyon jól bevált.
Köszi a receptet!

606
tojás 2 db
porcukor 15 dkg
finomliszt 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
méz 3 ek
fahéj 1 ek
szegfűszeg 3 g
sütőpor 1 csomag