Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Odett göcseji gombalevese

Odett göcseji gombalevese
Odett göcseji gombalevese
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Odett a zalai konyha egyik népszerű receptjét, a göcseji gombalevest készítette nekünk, az édesanyja receptje alapján. A végeredmény osztatlan sikert aratott!

hozzávalók / 8 adag

A gombás pörkölthöz

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombás pörkölt

  1. A zsíron a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, kicsit sütjük, majd kevés vízzel puhára főzzük. Ettől lesz sűrű szaftja.
  2. A húst kockákra vágjuk, és az alapba tesszük, majd fehéredésig kevergetjük. Rátesszük a fűszereket, és belevágjuk a fokhagymát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg jól elfövi a levét.
  3. Közben a gombát megmossuk, felvágjuk (ne túl kicsire), és a húshoz tesszük, majd készre főzzük. A vizet figyelni kell, mert a gomba levet ereszt. A végén beletesszük a pirospaprikát, és összefőzzük 1-2 perc alatt. Ha szükségét érezzük, adjunk még hozzá vizet.

Leves

  1. Egy fazékba tesszük a füstölt anyagot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzátesszük a babérlevelet, a borsot és az egészben hagyott fokhagymát. Fél órát főzzük.
  2. Hozzáadjuk a zöldbabot, és mielőtt megpuhulna, a kis kockákra vágott krumplit is beletesszük.
  3. Amikor el kezd forrni, beleöntjük a gombás pörköltet és a tejszínt. Ha szükséges, akkor öntsünk hozzá tejet, hogy leves állagú legyen.
  4. Összeforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt. Ezután keverjük bele a füstölt sajtot és a sajtkrémet. A tálaláskor tegyünk egy kevés reszelt sajtot a tányérra, és szórjuk meg petrezselyemzölddel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 184
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanko.xxl
sanko.xxl Thu, 2014-01-09 19:52

Kedves Odett, alaposan felvillanyozott a recept! Feltétlenül ki fogom próbálni, némi pontosítást kérnék. A köröm füstölt? Gondolom, a füstölt sajtot is reszelve tegyük a levesbe. Nem látom a sajtkrémet a hozzávalók között, így a mennyiséget sem tudom. Az új receptek kivételével nem receptkönyvből szoktam főzni, de itt nem tudom a mennyiséget, tapasztalat híján. Egyébként csak "műkedvelő" szakács vagyok, csak esetenként, sátoros ünnepeken állok a tűzhely elé, ez a recept megmozgatta a fantáziámat. Válaszát köszönöm, üdvözlettel: Sándor.

472
sertéscomb 40 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
paprika 2 közepes db
gomba 30 dkg
paradicsom 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
mangalica zsír 4 ek
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
zöldbab 50 dkg
sertésköröm 30 dkg
főzőtejszín 500 ml
tej 200 ml
babérlevél 2 db
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonya 4 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
füstölt sajt 20 dkg