Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oeufs a la neige

Oeufs a la neige
Oeufs a la neige
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle madártej, de ugyanolyan finom. A recept forrasa : Dr. Oetker - Desszertek.

hozzávalók / 4 adag

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

  1. 60 g cukrot közepes hőfokon karamellizálunk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük 700 ml tejjel. A vaníliarudat kettevágjuk, a benne levő pépet kikaparjuk, majd a rúddal együtt a karamellás tejhez adjuk. Felfőzzük és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  3. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  4. A tojasok fehérjet a citromlével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 80 g cukrot.

  5. Hideg vízbe mártott teáskanál segítségével a habból galuskákat formázunk és a karamellás tejre rakjuk. Fedővel lefedjük a lábast és 10 percre betoljuk az előmelegített sütőbe.

  6. A galuskákat kiszedjük a tejből és hűlni hagyjuk.

  7. A tojassárgákat elkeverjük 6 ek tejjel, apránként hozzáadjuk az átszűrt karamellás tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a a krém elkezd sűrűsödni (A krémnek nem szabad főnie!)
    A krémet hidegre tesszük.

  8. A kihűlt karamellkrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot.




  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Francia madártej, karamellás madártej

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina5
Dina5 Wed, 2010-10-06 19:02

Nagyon szép!
Nálunk is ki lesz próbálva! :))
Üdv, Dina

326
cukor 60 g
tej 700 ml
vanília 1 db
tojásfehérje 4 db
citromlé 1 teáskanál
cukor 80 g
tojássárgája 4 db
tej 6 ek