Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós

Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós
Ökörszem 3. - meggyes-krémtúrós
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a meggy és a túró keverékét, ilyenkor meg főleg, mikor van friss meggy.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Az egyik nagy áruházlánc polcán találtam a múltkor dobozos túrót. Már akkor eléggé krémesnek láttam a dobozon keresztül, nem voltam biztos benne, hogy jó lesz. Amikor összekevertem a cukorral és a vaníliával, olyan finom és krémes lett, hogy akár magába, vagy kenyérre kenve is elfogyott volna. Természetesen a receptet el lehet készíteni hagyományos túróval is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a felfutott élesztős tejet.
  3. A tésztát alaposan átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. A hozzávalókat a meggy kivételével alaposan összekeverjük és hagyjuk egy kicsit állni, hogy a cukor megfelelően elovadjon benne.
  5. A megkelt tésztát a tálból kivéve ismét átgyúrjuk és ízlés szerint 6-7 nagyobb, vagy 10-12 kisebb gombócra szedjük szét.
  6. Kivajazott tepsibe rakjuk a gombócokat, majd a közepétől indulva szétnyomkodjuk úgy, hogy a szélein maradjon egy kis pereme, majd hagyjuk kb. 10 percig kelni. (Figyeljünk rá, hogy a tepsiben még kelnek a kosárkák, tehát ne rakjuk egymáshoz túl közel.)
  7. Ezután a kis kosárkák mélyedéseibe töltjük a cukros túrót, majd mindegyikre teszünk pár szem meggyet és mielőtt a sütőbe tolnánk átkenjük a felvert tojással.
  8. Közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 871
elküldve: 7
receptkönyvben: 517
elkészítve: 11/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túros péksütemény, sütemény meggyel és túróval, meggyes süti

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rewolfied
rewolfied Tue, 2013-06-04 17:59

Nekem epp most sul, es esik szet sajnos...folyik ki belole a turos massza, pedig jo nagy peremet csinaltam neki, es a turo sem volt lagy.....kicsit bosszant...mert nagyon jo a recept..

debmo
Debmo / debmo Wed, 2013-06-05 08:01

Szia Rewolfied!
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, :( nem igazán értem, hogy mit takar az, hogy "szétesik"? Nálam még sosem történt meg, mondjuk én nagyon szeretem a kelt tésztákat és elég jól is szoktak sikerülni. Nem tudom mi lehetett a baj.
szép napot :)

rewolfied
rewolfied Wed, 2013-06-05 11:09

Szioka;) Koszonom, h valaszoltal, irto jo lett a teszta alapja a sutinek,es a massza is, a turo megfolyosodott, nem tudom mitol, pedig friss volt, a teszta szelenel kifolyt, szoval nagyon izletes finomsag, kiprobalom legkozelebb ricottaval;) amugy el fog fogyni igy is;)

debmo
Debmo / debmo Wed, 2013-06-05 12:32

Szia!
Valószínű akkor tényleg a túró rossz minősége miatt folyósodott meg, illetve akkor szokott még híg lenni a túrótöltelék, ha tojást raknak bele. Csak maga a sárgájától még nincs gond, csak ha felverés nélkül keverik bele a fehérjét. Örülök, hogy azért majd még ki fogod próbálni, remélem akkor majd jobban fog sikerülni. További jó sütés-főzést :)

Heloja
Heloja Wed, 2012-07-25 17:50

Szia!Most akadtam erre a receptre,meg is csináltam!A fiam azt mondta,hogy isteni finom!!!Köszi a receptet!!!Heloja

debmo
Debmo / debmo Thu, 2012-07-26 08:01

Szia Heloja!
Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy elkészítetted :)

debmo
Debmo / debmo Tue, 2011-06-28 15:14

Kedves Szivi!
Örülök hogy tetszett és ízlett a recept. Mindig nagy sikerélmény a számomra, ha elő tudok állni valami finomsággal, ami mások tetszését is elnyeri. További jó sütögetést.

Szilvi617
Szilvi617 Mon, 2011-06-27 19:02

A recept kiváló. Tegnap elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett. Az Auchanban vettem olyan Ricottát amit az Ildikó ajánlott és valami zseniális, ezentúl csak ezt fogom használni. Még egyszer köszönöm a receptet és a tippet is.

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-06-24 07:14

Kedves Ildike
Köszi a tájékoztatást, sajna felénk nincs Auchan, csak ez "csodálatos" TS. Árban egyébként az is jó, 500 grammos kiszerelés 360 Ft.

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Thu, 2011-06-23 15:31

Én is találtam egy nagyon jó krémes Ricotta fajtát az Auchanban. Óváritej Kereskedelmi Zrt-s, kék teteje van. 250 gramm 200 Ft alatti áron. És tényleg nagyon jó. Én túrónak már csak ezt használom a süteményekhez!

debmo
Debmo / debmo Thu, 2011-06-23 11:07

Szia Adrien!
A Tescoban vettem a neve:Milkland natur krémtúró sovány. Pontosan így van a dobozon. A lényeg az, hogy ne tegyél bele tojást, mert attól teljesen el tud folyni bármelyik túró. Ezt ha kikevered nagyon jó kis állaga lesz, de az is nagyon fontos, hogy szép kis kosárkákat csinálj és csak a pereméig töltsd meg. Remélem tudtam segíteni és a következő jól fog sikerülni. Szép napot: debmo

Adrien
Adrien Thu, 2011-06-23 10:11

Szia!

Mi volt a túró, amit találtál? Hol szerezted be?
A párom nagyon szereti az ökörszemet, állandóan kísérletezem vele. Csináltam már hagyományos tehéntúróból, s a Lidlben kapható krémes tehéntúróból is. Ez utóbbi nekem össze-vissza folyt.
Segítségedet előre is köszönöm!

927
finomliszt 60 dkg
1 teáskanál
tojássárgája 2 db
cukor 1 ek
vaj 15 dkg
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 50 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
meggy 20 dkg