Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oladuski avagy orosz palacsinta

Oladuski avagy orosz palacsinta
Oladuski avagy orosz palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy megláttam Bors&Pepper blogján ezt a palacsintát, szó szerint azonnal mentem ki a konyhába elkészíteni, annyira megtetszett. Nagyon hamar elkészült és nem okozott csalódást. :)

hozzávalók / 3 adag

10 darabhoz

ajánlat

Porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az én esetemben édesanya által készített nagyon finom áfonyalekvár volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. Először hozzáadjuk a joghurt felét, összekeverjük, liszt felét, ismét összekeverjük, majd még egyszer ugyanezt a másik felével.
  3. Csipetnyi sót adunk hozzá, és a citromlében felfuttatott szódabikarbónát.
  4. Egy palacsintasütőbe olajat töltünk és kb. 2 evőkanálnyit teszünk egy adag gyanánt.
  5. Mikor kész az egyik oldal, megfordítjuk óvatosan, és megsütjük a másik oldalát is.
  6. Szalvétára szedjük ki, hogy leitassuk róla az olajat. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 715
elküldve: 1
receptkönyvben: 175
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: orosz
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, orosz palacsinta, joghurtos palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Funtineli
Funtineli / Funtineli Mon, 2016-06-13 17:50

Nagyon finom!!! Annyit tennék hozzá, hogy a palacsintaféléket én mindig olvasztott vajjal keverem ki és úgy sütöm. Érdemes úgy is kipróbálni. Köszi, elmentve :)

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Mon, 2013-10-28 09:42

Ma reggel kipróbáltam, nagyon finom lett! :D
Először kicsit megijedtem a tészta összeállításánál az állaga miatt, aztán meg az átfordításnál, hogy lágyabb lett (amerikai palacsintát szoktam sütni, az meg azért kicsivel vaskosabb).
De összességében nagyon nagyon finom lett. Sütés közben összekutyult citromos joghurttal ettem (ugye a maradékot is el kell pusztítani). :D
Nagyon köszönöm a receptet! :)

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Wed, 2012-11-07 11:34

Szia! Nálunk Kárpátalján ezt tarkedlinek hívják, leggyakrabban cukrozott tejföllel, illetve sűrű lekvárral (főleg üstben főtt szilvalekvárral) fogyasztják, de szinte bármivel finom, nagymamám heti rendszerességgel sütött nekünk, imádtuk, jólesik itt látni a receptet :) köszi a feltöltést :)

213
joghurt 250 g
cukor 15 g
tojás 1 db
finomliszt 60 g
citromlé 0.5 kk
szódabikarbóna 0.5 kk
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek