Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajbogyós krumplis pogácsa

Olajbogyós krumplis pogácsa
Olajbogyós krumplis pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett ez a recept, ahol úgy kínálta a szerző, hogy a család kedvence lesz. Ez így is történt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajbogyót kimagozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, összetörjük.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni), fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  3. Egyszer kinyújtjuk, áthajtogatjuk, és újabb 20 percre hűtőben pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett felületen jó hüvelyujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal. 20 percig kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 934
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

olívabogyós burgonyás pogácsa, krumplis pogácsa olajbogyóval, fekete olajbogyós-krumplis pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

262
fekete olajbogyó 10 dkg
burgonya 30 dkg
1 teáskanál
finomliszt 35 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1.2 dl
rozmaring 4 szál
szezámmag 2 ek