Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajbogyós zsemle

Olajbogyós zsemle
Olajbogyós zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült beszereznem egy kenyérsütős könyvet, amit igyekszem végig sütni. Azokat a recepteket, amik különösen finomak, igyekszem feltenni ide is. A dagasztást mindig a kenyérsütő géppel végeztetem el, így a recepteket is úgy írom be ide.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Egy könnyű nyári saláta mellé, nagyon finom nyári ebédet készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgép keverőjébe a fenti sorrendben belepakoljuk a hozzávalókat. A sót mindig a liszt szélére, az élesztőport pedig középre kell tenni. Ezután elindítjuk a dagasztó programot.
  2. Amikor a tészta elkészült, átgyúrjuk, ha szükséges, még adunk hozzá lisztet. Hengert sodrunk belőle, majd 10 darabra vágjuk.
  3. Kis zsemléket formázunk belőle, amit kikent tepsibe (sütőlemezre) teszünk. A zsemléket átkenjük vízzel, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Sütőtől függően, kb. 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 493
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, croissant, pita, kifli, burek, buci, édes leveles, perec, briós, bagel

egyéb elnevezések

olívás zsemle, diós-olívás zsemle, zsemle dióval és olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
víz 375 ml
finomliszt 500 g
cukor 2 teáskanál
1 teáskanál
olajbogyó 100 g
dió 100 g
instant élesztő 7 g