Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos hal házilag

Olajos hal házilag
Olajos hal házilag
320 perc / előkészület: 20 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A horgászat szerintem egy rém unalmas dolog, kivéve!, ha snecizni megyünk. Ilyenkor nem hagytam ott édesapámat, hogy madarakat lessek, hanem én is beszálltam a zsákmányszerzésbe, és a nap végén együtt pucoltuk meg a halakat. Kellemes emlékek. :)

A receptet egy horgászás során szerezte édesapám egy idős horgászembertől. :)

Ha valaki nem horgászik/nincs szomszéd horgászbácsi, akkor el lehet készíteni megfelelő méretű halfiléből is (ekkor bőrével lefele helyezzük az edényben).

Kis hal alatt értek: bodorkát, vörösszárnyút, küszt, de semmiképpen sem kárászt, mert azt akármeddig főzi az ember, nem puhul meg a szálkája.

 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat minimum 2 napig sóban tegyük el úgy, hogy a belsejébe is jusson, majd felhasználás előtti este kimossuk, és tiszta vízbe téve egy éjszakán át áztassuk, majd reggel cseréljük le a vizet. (Akár egy évig is állhat a sóban, ha lassan gyűlik össze a kifogott hal, ilyenkor csak le kell az elején a képződő levet önteni.)
  2. Egy vastag aljú edénybe rendezzük a halakat, és közéjük szórjuk a fűszereket. (A fűszereknél inkább az arányok betartása a fontos. Gézbe téve a fűszereket, nem jön át annyira a íz!)
  3. Felöntjük a folyadékkal úgy, hogy pont ellepje a halakat. (A mennyiség edény/hal méretétől függően változik. A lényeg, hogy az összetevőkből 1/3-1/3 legyen.)
  4. Fedő alatt kis lángon, gyöngyözve főzzük, időnként megrázogatva 5-6 órán át (amíg el nem fő a víz).
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 15 162
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

Házi olajos hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
hal 0.5 kg
olívaolaj 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
víz 2 dl
borókabogyó 30 db
fekete bors 50 szem
koriandermag 1 ek
mustármag 1 ek
0 ízlés szerint