Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos piskóta gyümölccsel

Olajos piskóta gyümölccsel
Olajos piskóta gyümölccsel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojáshab helyett használhatunk tejszínhabot, gyümölcszselét, vagy éppen semmit sem teszünk a tetejére. Az én családom kedvence az almás változat, mert szezontól függetlenül bármikor elkészíthető. Az előtérben levő meggyes piskóta házi tojással készült. Ezért sárgább.
A habtól maradt tojássárgát egy omlós sütihez szoktam felhasználni, küldöm annak is a receptjét.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A tetejére

ajánlat

Ha tojáshab nélkül készítjük, a gyümölcs szórásához használhatunk több cukrot, mert a piskóta nem nagyon édes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral kemény habbá verjük a gépi habverővel. Visszakapcsolunk 1-es fokozatra, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és a 7 ek olajat, fokozatosan adagolva. Majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. Előkészítjük a gyümölcsöt, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x35) a domború felével lefele. Rákockázunk 1 ek vajat, megszórjuk a búzadarával és a 3-4 ek cukorral.
  3. A gyümölcsre rátöltjük a tésztát, elegyengetjük, forró sütőbe tesszük, 15 perc után mérsékeljük a lángot. Sütési idő kb. 25-30 perc, ez függ attól, hogy mennyire lédús a gyümölcs. (Szúrópróba).
  4. Amíg sül a tészta, a 3 tojásfehérjéből a 20 dkg cukorral, pár csepp citromlével vízfürdőn kemény habot verünk.
  5. Ha megsült a tészta, ráborítunk egy másik, sütőpapírral bélelt tepsit, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a gyümölcs felülre kerüljön.
  6. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, rákanalazzuk a tojáshabot, pár percre visszatesszük a  lezárt, de még meleg sütőbe, hogy a hab megkeményedjen.



 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 994
elküldve: 6
receptkönyvben: 449
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, olajos piskóta idénygyümölccsel vagy befőttel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babsyka
babsyka Mon, 2014-02-10 14:21

Most próbáltam ki először ezt a receptet, isteni lett, de komolyan nagyon rég ettem ilyen finomat a piskóta tökéletes nem túl édes és nagyon könnyű! Recept szuper és állandó lesz a családomban ! Köszönöm

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-08 21:04

Kedves Piroska!
Köszönöm az ötletet, az almára gondoltam, szilvára, körtére,...aztán még ki tudja,de örülök, hogy mirelittel is lehet:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-08 15:37

Kedves Piroska!
Őrületes, fülledt meleg van,(volt egész nap! ) , de attól még nyári szünet,ezerrel, és édesszájú férj, és két édesszájú kamasz:-)))))))))
Muszáj valamit alkotni, ami újdonság, finom, nem túl nehéz édesség, és gyorsan megvan: a sütid meg telitalálat:-))
Barackom van, szedrem is,...sikerült:-))
Egy tepsi ilyen gyümölccsel , egy meg olyannal, és nehogy azt hidd, hogy sok van ám belőle, rájárnak....:-)))
Nagyon szép napot kívánok bár itt kissé fülledt, lehet esni fog:-((
Mivel gyors és sikeres élmény volt, még meg fogom sütni, csak ahogy megyünk ki a nyárból, lehet majd más gyümölcsökkel is:-))
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-08-08 19:27

Éva, almával is megpróbálhatod, mert azzal is finom, az meg mindig kapható. Télen mirelit gyümölccsel is szoktam készíteni. Jó sütögetést. Piroska.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-08-08 13:06

Kedves Éva!
Nagyon operativ vagy, hogy már el is készítetted. Örülök, hogy sikerült. Neked is szép napot. Piroska.

600
tojás 4 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 7 ek
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggy 70 dkg
vaj 1 ek
búzadara 3 evőkanál
cukor 3 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 20 dkg
citromlé 3 csepp