Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos sültpaprika-saláta

Olajos sültpaprika-saláta
Olajos sültpaprika-saláta
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültpaprikából a különféle krémek és levesek mellett nagyon finom saláta is készíthető. Arra ügyeljünk, hogy vastagabb húsú paprikákat süssünk. Az olajos sültpaprika salátát most sárga-, zöld-, és pirospaprikából készítettem, de egyszínű paprikákból is készíthető, kinek hogy tartja kedve:)
A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető itt.
(A saláta készítéséről fázisképek itt láthatóak.)

hozzávalók / 2 adag

A salátához

  • 4 db paprika (vastaghúsú, piros, sárga, zöld színű)

Az olajos-ecetes léhez

ajánlat

Az ecetes lé összetétele természetesen ízlés szerint változtatható.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. (Nagyobb mennyiségű paprikát kinti grillsütőn vagy nagyobb tepsiben, sütőben süssük.)
  2. A megsült paprikákat csomagoljuk alufóliába 10 percre.
  3. Ezt követően könnyen lehúzhatjuk a paprikák sült héját. A megtisztított sültpaprikáknak távolítsuk el a magjait és az ereit is, majd hosszában egy cm-es csíkokra szeleteljük fel.
  4. A paprikacsíkokat tegyük egy tálba.
  5. Az olajos-ecetes lé hozzávalóit keverjük össze és melegítsük fel, majd öntsük a paprikacsíkokra.
  6. 1-2 órát hagyjuk összeérni.
  7. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 836
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

sültpaprika saláta, trikolor paprikasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

154
paprika 4 db
ecet 3 ek
víz 1.5 dl
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
fekete bors 8 szem
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
olívaolaj 3 ek