Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz citromos sütemény

Olasz citromos sütemény
Olasz citromos sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral elkavart mascarponét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 20x15x8 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzákavarjuk a vajat, a citromhéját és levét.
  4. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és elkeverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  5. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 46 996
elküldve: 6
receptkönyvben: 336
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rofneje
Rofneje Fri, 2018-11-16 15:06

Tényleg kevés, most csinálom, de nem tudom mibe rakjam, nincs ilyen kicsi tepsim :D

342
tojás 3 db
1 csipet
cukor 100 g
vaj 60 g
finomliszt 90 g
sütőpor 1.5 tk
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert