Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz eperálom

Olasz eperálom
Olasz eperálom
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszavonhatatlanul elérkezett az eper ideje. Bármerre lép az ember, gyönyörűen mosolyognak mindenhonnan, nem lehet otthagyni őket. Legalább egy keveset venni kell belőle, akár tetszik az ötlet, akár nem. :-D De persze, miért is ne tetszene, hiszen annyi finom dolgot lehet készíteni belőle.

Íme pl. egy poharas finomság, néhány olasz hozzávalóval. 

hozzávalók / 2 adag

Az eperálomhoz

A habcsók masszához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük az olasz habcsókot. A cukrot, citromlevet és vizet 120 fokosra forraljuk, közben a tojásfehérjét félkemény habbá verjük. Majd, miközben verjük a habot, belecsurgatjuk a cukorszirupot. Hozzáadjuk az eperpépet, és szinte kemény habbá verjük.
  2. Ha kész, az epret a citromlével kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd a habcsókhoz keverjük. Belekeverjük az apróra tört amaretto kekszet, és fogyasztás előtt fél órára a hűtőbe tesszük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 484
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
konyha: olasz
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém eperrel, olasz desszertkrém, epres habcsók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
eper 5 dkg
keksz 4 dkg
citromlé 1 ek
víz 23 ml
citromlé 1 kk
tojásfehérje 1 db
cukor 73 g
eper 1 dkg