Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz fehér rizsleves

Olasz fehér rizsleves
Olasz fehér rizsleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, gyors és finom leves. Tálaljuk egy citromkarikával, kevés olívaolajjal (ha van chilis olívaolaj, azzal) meglocsolva, apróra vágott petrezselyemmel vagy mentával, és parmezánforgácsokkal megszórva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a burgonyát, további 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáöntjük a bort, kb. 1-2 percig főzzük.
  3. Felöntjük a levessel és a tejjel. Felfőzzük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 798
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejleves rizzsel, krumplileves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

268
rizs 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 2 db
fehérbor 100 ml
zöldség alaplé 800 ml
tej 500 ml
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint