Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz kenyér- újratöltve

Olasz kenyér- újratöltve
Olasz kenyér- újratöltve
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Átgondoltam az olasz töltött kenyeret, kicsit többet téve a töltelékébe. El is készült a finom, laktató ebéd.
Ennyi a történet :-).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Finom zöldségleves, nagyon finom bor a töltött kenyér után:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Finomra vágjuk a zöldfűszereket (petrezselyem, zellerlevél, 1 ág rozmaring, letépkedve).
  2. Tálba tesszük a kenyér hozzávalóit: liszt, cukor, só, porélesztő, langyos víz. Elkezdjük összedolgozni, félúton belekerül a friss zöldfűszer és a rozmaring, majd liszttel leszórva, konyharuhával letakarva, legalább 45 percet hagyjuk langyos helyen pihenni a tésztát. (Meg lehet kóstolni a tésztát keverés-dagasztás közben, és ha szükséges lehet tenni bele még cukrot és sót ízlés szerint.)
  3. Előkészítjük kis tányérokra a rozmaringot, a hámozott  paradicsomot, a szeletelt gombát, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a lereszelt sajtot, a mozzarellát szeletelve, a fehérbabot, a bacont,az aszalt paradicsomot.
  4. Begyújtjuk a sütőt, azaz előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, két cipóba vesszük, még hagyjuk lelisztezve, letakarva, 15 percet pihenni.
  6. Az egyik cipót, téglalap alakúra nyújtva, nem túl vékonyra, hosszanti irányban, alul a következőképp töltjük meg: bacon, rá a hámozott, darabolt paradicsom, majd a rozmaringlevélkék, rá a fokhagymaszeletek, majd a friss bazsalikom, só és bors, aztán a fehérbab, erre jön a gomba, majd szeletelt mozzarella, rá aszalt paradicsom, végül reszelt sajt.
  7. Óvatosan, de viszonylag szorosabban, feltekerjük, a két végét behajtva, tölteléke ne folyhasson ki, mint a bejglit, behajtjuk, mint a csigát.
  8. Betesszük a tepsibe, a sütőpapírra téve, lekenjük olívaolajjal, és megszórjuk a rozmaringlevelekkel és kevés szezámmaggal, majd pihen addig, amíg a következő cipót, ugyanígy meg nem töltjük, aztán az is pihen még 15 percet, de addigra már az első tepsit betehetjük az előmelegített sütőbe, ahol még mindig kelni fog, és szép aranybarnára nem sül. A második cipó ideje már sokkal kevesebb, mert a sütő bemelegszik addigra.
  9. Amint készek a cipók, kiszedjük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, még melegen tálalható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

újratöltött olasz kenyér, mozzarellával-baconnel-gombával töltött kelt tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-23 09:11

Kedves Elekes Mária!

Nagyon szívesen, remélem, hogy ez a turbósított, vagy a már meglévő, főtt tojásos változata is megnyeri a tetszést, és elkészítése után ízleni fog, -jó próbálkozást, sikerülni fog elsőre is!!:-))
Jó étvágyat!
Kellemes hétvégét!
Éva-Anyóca

Elekes Mária
Elekes Mária Sat, 2011-10-22 22:31

Ez igazán nagyon finom lehet,mielőbb szeretném elkészíteni.Köszönöm a receptet,amúgy is már járt a fejembe az otthoni kenyérsütés.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-14 16:29

Kedves Bató Edit!
Ezek szerint sikerült elkészítened, aminek örülök, tényleg nagyon jó, és laktatós étel:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-11 22:10

Kedves Bató Edit!

Igazán örülök, hogy tetszik, és tényleg finom is, tényleg nagyon ütős, de hát,hmmm...: éhes volt a família:-))))
Remélem, hogy sikerül elkészíteni, és ízleni fog :-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-10-14 10:38

Tényleg nagyon fincsi volt, köszi! :))))
Kellemes hétvégét!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-11 22:08

Kedves NoSalty Csapat!
Nagyon szépen köszönöm:-))
Tiszta szívből gratulálok az új arculathoz, változáshoz: fantasztikus, szebb, jobb, több:-))
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-10-11 12:07

Szia Éva-Anyóca!
Ez ütősre sikeredett! Nagyon tetszik, így ebéd környékén szívesen meg is kóstolnám. :))
(sztem hamarosan meg is fogom!)
Szép napot!
Edit

1125
finomliszt 100 dkg
3 teáskanál
cukor 3 teáskanál
instant élesztő 3 tasak
víz 5 dl
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
rozmaring 1 szál
bazsalikom 18 levél
rozmaring 1 szál
paradicsom 400 g
pancetta 35 dkg
szárított paradicsom 10 db
fehérbab 400 g
mozzarella 250 g
edami sajt 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd
gombakonzerv 29 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
rozmaring 2 szál
szezámmag 1 ek