Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz kenyérsaláta

Olasz kenyérsaláta
Olasz kenyérsaláta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saláta ezúttal kenyérrel a főszerepben. Fogyaszthatjuk köretként vagy önálló fogásként vacsorára.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret (héjastul!) felkockázzuk, aztán egy nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és sütőben megpirítjuk.
  2. Ezalatt a paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymákat karikára szeleteljük és összekeverjük.
  3. A salátaöntethez az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az összenyomott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  4. A zöldségeket leöntjük a salátaöntettel, majd hozzákeverjük a kész kenyérkockákat. A salátát petrezselyemmel is megszórjuk a végén. Fogyasztás előtt pár órát állni hagyjuk a hűtőben, de frissen is nagyszerű.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 208
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

olasz saláta bagettel, pirított bagettes saláta, paradicsomos-hagymás saláta kenyérkockákkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

406
bagett 25 dkg
paradicsom 2 db
kígyóuborka 1 db
póréhagyma 1 db
újhagyma 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd