Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz kiflik töltve Gabystól

Olasz kiflik töltve Gabystól
Olasz kiflik töltve Gabystól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű vacsora. A gép elvégzi helyettem a munka nagy részét, a többi már gyorsan megy. Nagyon finom langyosan, puha könnyű kiflik lesznek belőle. Ha marad belőle, másnap a mikróban néhány pillanat alatt megmelegítem.

A vajas lekenés miatt ne várjunk arra, hogy aranysárga legyen, mert akkor túlsütöttük! Mivel a sütési idő sütőnként változik, így a kb. időt tudtam csak megadni. Tapintással szoktam megállapítani, mikor sült meg, ezért jelöltem közepes nehézségűre. Kell egy pici tapasztalat hozzá...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 2 ek vaj (olvasztott)
  • 5 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

A tetejére tehetünk kevés fokhagymagranulátumot, ízlésünk szerinti magokat, snidlinget, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütő gépbe a hozzávalókat, kelesztő/dagasztó programra állítjuk (aki kézzel gyúrja össze, puha -de nem lágy- rugalmas tésztát kell készíteni).
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kevés liszttel átgyúrjuk.
  3. Kb. 2-3 mm vékonyra, kör alakban kinyújtjuk.
  4. 16 egyenlő cikkekre vágjuk.
  5. A szélesebb részre ráhelyezzük a gépsonkát vagy a tarját, 1 szelet sajtot, és feltekerjük (ha kell, egyenként vékonyítsuk el a tészát, de ne lógjon ki a töltelék).
  6. Vajjal alaposan kikent tepsibe rakjuk, ne szorosan, mert a sülés során még kelni fog.

  7. Olvasztott vajjal megkenjük a kész kifliket, sajtot reszelünk rá.

  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. 


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós töltött kifli, sonkás-sajtos kifli, sajtos-sonkás kelt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-11-04 22:49

Jaj, de beleharapnek!!! Jo kis pufik! Pont reggeli elott vagyok es semmi kenyerem nincsen persze, ez kínzás ;)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-11-04 23:06

Ha nem lennél olyan messze megkínálnálak, így marad a virtuális megoldás:)

461
víz 2.5 dl
vaj 1 ek
tej 3 ek
finomliszt 42 dkg
teljes kiőrlésű liszt 1 púpozott ek
cukor 2 csapott ek
1.5 tk
instant élesztő 1 tasak
vaj 1 ek
gépsonka 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
vaj 2 ek
sajt 5 dkg