Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz krémsajtos szendvics

Olasz krémsajtos szendvics
Olasz krémsajtos szendvics
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon talál fokhagymaszósszal vagy valamilyen pikáns jellegű szósszal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos, sós lisztet elmorzsoljuk a vajjal, amíg nem lesznek benne vajdarabkák.
  2. Hozzáöntjük a meleg vizet, és addig gyúrjuk, amíg összeáll, majd fóliába csomagoljuk, és fél órát a hütőben pihentetjük.
  3. Miután lejár az idő, a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyik kis adagból egy lisztezett felületen laskavékony téglalap alakot nyújtunk (jó odafigyelni, hogy a hosszabb része akkora legyen, mint a tepsi, amibe szándékozunk beletenni sülni).
  4. A lapot megkenjük vékonyan krémsajttal, ráhelyezzük egymás mellé 3 sonkaszeletet, ezekre sajtszeleteket.
  5. Hosszanti irányban feltűrjük, így egy hengert kapunk, amiket a végeit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
  6. Ugyanezt a műveletet megismeteljük a többi adag tésztával is.
  7. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna foltos lesz, mint a pizzának.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 730
elküldve: 2
receptkönyvben: 244
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sonkás-krémsajtos szendvics, olasz melegszendvics

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2012-03-20 21:01

Megcsináltam, és szép is lett, meg finom is, még langyosan elfogyott, ezt sűrűn fogom készíteni! :)

Pannimaci
Pannimaci Wed, 2012-02-29 09:42

A tészta eláll egy éjszakát a hűtőben? Reggelire szeretném, és szeretnék élőkészülni.

kattika
Kattika / kattika Wed, 2012-02-29 09:54

Így még nem próbáltam, de szerintem eláll. Jövő hétvégén én is így tervezem készíteni. Csak csomagolva tárold... Majd írd meg, hogy hogy sikerült kérlek :) Örülök, hogy tetszik és hogy kipróbálod

kattika
Kattika / kattika Thu, 2011-12-15 12:59

Jaj de jó, örülök neki:) És milyen bogyókat raktál bele? és szeletelted vagy egészbe? jó ötletnek hangzik...

bellerreni
bellerreni Mon, 2011-11-28 19:29

Szia! A sütőben van, de nem túl bizalomgerjesztő sajnos :( Nem a végein folyt ki a sajt, hanem majdhogynem mindenhol, kíváncsi leszek az ízére.

552
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaj 2 dkg
víz 1.25 dl
csirkemell sonka 20 dkg
krémsajt 10 dkg
sajt 20 dkg