Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz krumplisaláta

Olasz krumplisaláta
Olasz krumplisaláta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, minimális változtatással.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A vinegrette öntethez

ajánlat

Húsokhoz, halakhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Babérlevéllel ízesített vízben héjában megfőzzük a krumplit.
  2. Egy mélyebb salátás tálban elkészítjük a hozzávalókból az öntetet.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, újhagymát. (A bazsalikomból teszünk félre a díszítéshez.)
  4. A meghámozott, még középmeleg krumplikat kockára vágva beletesszük az öntetbe és abban hagyjuk kihűlni.
  5. Kockára vágva hozzáadjuk a paradicsomot (belsejét kivesszük, csak a húsát használjuk fel!), végül megszórjuk olívabogyóval.
  6. Óvatosan átkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Előtte fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós-bazsalikomos krumplisaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

254
burgonya 80 dkg
babérlevél 1 db
újhagyma 5 közepes db
paradicsom 2 db
bazsalikom 10 levél
petrezselyem 1 csokor
fekete olajbogyó 12 db
fehérbor 1 dl
fehérborecet 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 0.25 teáskanál
olívaolaj 4 ek