Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz lencseleves

Olasz lencseleves
Olasz lencseleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus lencseleves könnyedebb, olaszos verziója...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha már roppanósak, szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük őket.
  3. A visszamaradt zsírra rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, pár percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a répákat, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott lencsét is. Felöntjük fehérborral, 1-2 percig főzzük, majd dobunk rá babérlevelet, és felöntjük a passzírozott paradicsommal és vízzel. Sózzuk és borsozzuk! Majd lefedve, közepes lángon 1 óra alatt puhára főzzük.
  5. Az utolsó öt percben visszatesszük bele a sült kolbászkarikákat, megszórjuk szárított petrezselyemmel, egyet rottyantunk még rajta, majd elzárjuk a gázt.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 61 178
elküldve: 10
receptkönyvben: 456
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Regnum

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lencseleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-12-28 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-12-28 07:25

Gratulálok, minden úgy alakult, ahogyan gondoltam, hogy alakulni fog! :))) B. Ú. É. K.!

Éva néni
Éva néni Mon, 2017-10-30 08:05

igaz, régen volt már január, de most került a szemem elé a recept. egy kérdésem van "új kukta"-hoz: hogy a bánatban tudta produkálni a kolbász-karikákat nyers, azaz sütni való kolbászból? talán még emlékszik rá majd' 1 év távlatából...

joppi
joppi / joppi Thu, 2018-09-27 20:50

Elég világosan látszik hogy füstölt (tehát nem nyers) kolbászt használnak fel.

witch
witch / witch Fri, 2017-12-29 15:22

Szerintem ha berakjuk a melyhutobe a kolbaszt, hogy fagyos legyen es jo eles kest hasznalunk, siman fel lehet karikazni.

új kukta
új kukta Sun, 2017-01-01 12:37

köszönöm a receptet és itt kivánok eredmények gazdag Boldog Új Évet !

új kukta
új kukta Sun, 2017-01-01 12:35

Kedves SPÁR szakács ma nap elkészitetem a levest és nagyon meg nyerte az izlésem ésnagyon finom lett igy többször el fogom késziteni .

340
olívaolaj 3 ek
sütnivaló kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
fehérbor 1 dl
babérlevél 2 db
passzírozott paradicsom 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
lencse 25 dkg
petrezselyem 1 ek
víz 1 l
0 ízlés szerint